Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

FOTO: Mobilier școlar nou pentru 345 săli de clasă din Municipiul Focșani

Asigurăm mobilier școlar și materiale didactice pentru 345 săli de la clasă de la unitățile de învățământ din Municipiul Focșani. Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a semnat pe 27 martie, contractul pentru furnizarea mobilierului și materialelor didactice care vor fi achiziționate în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Focșani” finanțat prin Planul Național de Redresare și Rezistență (PNRR), componenta C:15 Educație.

Vrem ca noul mobilier să ajungă la grădinițe, școli și licee încă din această primăvară astfel încât elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru desfășurarea orelor de curs. Obiectivul proiectului derulat de Primăria Municipiului Focșani este acela de a dezvolta un sistem de educație centrat pe nevoile și siguranța elevilor! Lista mobilierului și materialelor didactice a fost realizată în urma unei analize de nevoi elaborate de către fiecare unitate școlară care a primit avizul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Iată lista dotărilor care vor fi achiziționate în cadrul proiectului:  261 mese activități în formă de trapez; 588 scaune copii; 265 dulapuri cu compartimente; 593 dulapuri modulare; 203 scaune ergonomice; 348 aviziere de perete; 279 catedre pentru profesor/ învățător/ educator; 6.028 scaune reglabile pentru elevi; 6.289 bănci școlare individuale reglabile pe înălțime; 172 cuiere; 50 seturi materiale didactice –  jocuri; 109 seturi materiale didactice clase primare; 239 seturi materiale didactice pentru clase gimnaziu și licee.

Tot în cadrul proiectului finanțat prin PNRR am realizat achiziția echipamentelor și a mobilierului necesar pentru echiparea a două ateliere de practică la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Colegiul tehnic „Ion Mincu”. Elevii de la cele două colegii focșănene vor beneficia de un ambient școlar stimulativ care să le asigure condiții pentru o bună pregătire în domeniul profesional, la standarde europene.

Tot în cadrul proiectului finanțat prin PNRR vom dota unitățile școlare din Municipiul Focșani cu echipamente digitale pentru 422 săli de clasă și 25 laboratoare de informatică. De asemenea, vom asigura dotările necesare pentru 16 săli de sport, 7 cabinete şcolare, 11 cabinete de asistenţă psihopedagogică, 4 ateliere de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, 32 de laboratoare de ştiinţe din învăţământul preuniversitar.

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?