Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

Ciolacu: Actuala alianţă electorală va câştiga alegerile şi va avea minimum 17 europarlamentari

Actuala alianţă electorală va câştiga alegerile şi va avea minimum 17 europarlamentari, a declarat, miercuri, premierul PSD Marcel Ciolacu, la o conferinţă organizată după vizita de lucru efectuată pe şantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra. „În ceea ce priveşte votul politic, actuala alianţă electorală va câştiga alegerile şi va avea minimum 17 europarlamentari”, a spus Ciolacu, întrebat câte procente estimează că ar pierde coaliţia PSD-PNL dacă Cristian Popescu-Piedone ar merge cu lista proprie şi la alegerile europarlamentare.

Totodată, prim ministrul a subliniat că pentru Primăria Capitalei Cătălin Cîrstoiu este cea mai europeană propunere. „Eu cred că bucureştenii vor lua o decizie corectă şi îl vor vota pe domnul profesor doctor Cătălin Cîrstoiu. Este cea mai europeană propunere. Mai mult, vorbim de o coaliţie a celor două mari partide, cu alte cuvine va avea şi o majoritate în Consiliul General al Capitalei. Mai mult, va avea o coerenţă şi o colaborare directă şi cu preşedintele (Consiliului Judeţean) de la Ilfov, şi cu ministrul Transporturilor şi cu Guvernul României.

Vorbim de Bucureşti, Capitala României, al 6-lea stat ca mărime membru al Uniunii Europene. Când vorbim de Bucureşti, trebuie să avem în faţă celelalte capitale ale ţărilor membre ale Uniunii Europene, Berlin, Paris, Roma, şi dacă ridicăm un pic dimensiunea funcţiei şi îi redăm valoarea, altă decizie nu este decât domnul Cătălin Cîrstoiu”, a afirmat Marcel Ciolacu. Pe de altă parte, el a precizat că la Consiliul Judeţean Timiş s-a luat decizia să se meargă cu un candidat comun PSD-PNL „pentru a câştiga alegerile”.

În acest moment, cele două partide mari din România, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal au depăşit anumite orgolii şi se va câştiga. Sunt ferm convins că se va câştiga şi la municipiul Timişoara”, a punctat premierul. Referitor la anumite nemulţumiri ale unor membri ai PNL, Marcel Ciolacu a subliniat că există orgolii, dar sunt decizii politice pe care liderii şi le asumă. „Sunt două partide vii. Ştiţi că se întâmplă lucruri şi în PSD şi în PNL. Asta înseamnă partide care au anumită dinamică. Sunt orgolii, sunt nemulţumiri, dar există decizii politice pe care liderii şi le asumă”, a spus prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?