Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

32 locuințe pentru tineri vor fi construite în Mărășești

Primăria Mărășești are în derulare un proiect ce prevede proiectare și execuție de lucrări pentru proiectul de investiții „Construirea de locuințe pentru tineri în orașul Mărășești, județul Vrancea“. În cadrul acestui proiect vor fi construite 32 de locuințe. „Investiția propusă vizează construirea de clădiri noi eficiente din punct de vedere energetic, în localitatea Mărășești, județul Vrancea. Proiectul este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componentă C10 – Fondul Local , I.2 Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ din Planul Național de Redresare și Reziliența“, se arată în prezentarea proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de peste 13 milioane de lei. Componenta asistenței tehnice financiare nerambursabile din cadrul PNRR (investiția I.2) este 11.335.009,02 lei fără TVA, la care se adaugă TVA eligibil în valoare de 2.153.651,71 lei. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Orașul Mărășești.

Autoritățile locale din Mărășești mai au în derulare un proiect de reabilitare termică a blocurilor din localitate. Este vorba de proiectul „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești, județul Vrancea, etapa III-a”. În cadrul acestui proiect vor fi reabilitate termic următoarele blocuri: bl. 135 str. Republicii, bl. B2 str. Eremia Grigorescu, bl. B3 str. Eremia Grigorescu, bl. B4 str. Eremiga Grigorescu. Valoarea totală a investiției este de 2,8 milioane de lei.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Vlada Karpovich – https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?