Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Un bărbat din Texas care a trăit timp de şapte decenii într-un „plămân de fier” a murit la 78 de ani

Un bărbat paralizat din Texas, care a trăit 70 de ani în interiorul unui plămân de metal după ce a contractat poliomielită în copilărie, a murit, a anunţat familia acestuia, potrivit Reuters. Paul Alexander, în vârstă de 78 de ani, a murit luni, a scris fratele lui, Philip, pe Facebook. Nu a precizat care e cauza decesului. „A fost o onoare să fac parte din viaţa cuiva care a fost atât de admirat cum a fost el. A impresionat şi a inspirat milioane de persoane, fără exagerare”, a scris Philip Alexander marţi pe reţeaua de socializare.

Alexander avea şase ani când, în 1952, a fost încastrat într-un cilindru metalic denumit „plămân de fier” după ce s-a îmbolnăvit de poliomielită, o boală care poate fi mortală şi care poate provoca paralizie. „Plămânul de fier” foloseşte presiunea pentru a forţa aerul să intre şi să iasă din plămâni. Alexander a absolvit facultatea de drept, a intrat în barou şi a practicat avocatura. A călătorit pe toate continentele, a mai spus fratele lui.

Era sufletul petrecerii. Iubea mâncarea şi vinul bun, femeile, conversaţiile îndelungate, să înveţe şi să râdă”, a mai scris fratele lui. Bărbatul a contractat COVID-19 şi a fost spitalizat în februarie. În urma bolii, a rămas slăbit şi deshidratat, a scris purtătorul lui de cuvânt pe TikTok, unde Alexander avea peste 300.000 de urmăritori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?