Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Focșaniul este pe harta stațiilor de încărcare a autoturismelor electrice

Focșaniul are șase stații de încărcare a mașinilor electrice pe harta publicată pe site-ul Ministerului Energiei. Numărul punctelor de încărcare este similar cu cel de la Buzău, însă mai mare decât la Brăila, de exemplu. Harta este disponibilă din această săptămână pe site-ul Ministerului Energiei și a fost realizată în urma colaborării cu autoritățile publice din țară.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a arătat că se adresează operatorilor pentru a completa informațiile de pe această hartă utilă pentru proprietarii autoturismelor electrice, astfel încât să fie oferite cât mai multe informații, inclusiv despre stațiile disponibile. Adică un instrument util pentru cei care sunt în trafic și au nevoie de o stație liberă unde să își încarce mașina.

Pe harta actuală, Ministerul Energiei s-a adresat operatorilor privați, în parteneriat cu Asociația Națională de Mobilitate Electrică, s-a adresat Asociației Municipiilor din România, s-a adresat Uniunii Consiliilor Județene din România și Asociației Comunelor din România tocmai în încercarea de a coagula toată această informație și de a o prezenta într-un format accesibil pentru România”, a arătat ministrul Burduja, potrivit profit.ro.

Conform datelor disponibile referitoare la parcul auto din Vrancea, la finele anului trecut erau înmatriculate 293 de autovehicule electrice din care 253 autoturisme. Cele mai multe autoturisme înmatriculate, 142, sunt Dacia Spring. Pe locurile următoare se află modelele produse de Hyndai, Tesla, Volkswagen.

Harta poate fi accesată la următorul link https://www.ro-evmap.ro/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?