Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Bărbați reținuți pentru furt calificat! Au furat hrană pentru animale din sediul unei asociații din Corbița

Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea:

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au identificat, în urma investigațiilor efectuate, trei bărbați, de 36, 42 respectiv 44 de ani, toți din județul Galați, care, în noaptea de 2/3 martie a.c., ar fi sustras hrană pentru animale din sediul unei asociații pentru protecția animalelor, din comuna Corbița.

În fapt, la data de 3 martie a.c., polițiștii au înregistrat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din primele cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 2/3 martie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracție (desfacerea unei plase de gard) în curtea și sediul unei asociații pentru protecția animalelor din comuna Corbița, de unde au sustras saci cu hrană pentru câini, valoarea prejudiciului fiind de 35.000 de lei.

La data de 7 martie, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat trei bărbați bănuiți de comiterea faptei și au pus în executare 3 mandate de percheziție la domiciliile acestora, fiind identificate bunuri rezultate din săvârșirea infracțiunii.

După administrarea probatoriului, la data de 7 martie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, pe numele celor trei a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Vineri, 8 martie, cei trei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, care a dispus față de aceștia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?