Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO: Ciolacu: Voi cere SGG detalii privind costurile renovării vilei din Aviatorilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va cere Secretariatului General al Guvernului informaţii cu privire la costurile renovării unei vile RA-APPS în Bulevardul Aviatorilor, precizând că nu ştie dacă imobilul este pregătit pentru preşedintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului, pentru alt demnitar sau pentru închiriere. El a fost întrebat dacă renovarea vilei RA-APPS din Bulevardul Aviatorilor va costa 7 milioane de euro şi ar urma să fie locuită de şeful statului. „În primul rând, nu ştiu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane, am aflat şi eu ca şi dumneavoastră din presă aceste sume. Este o vilă a RA-APPS-ului, nu-i nici prima, nici ultima unde se fac investiţii, ele au fost renunţări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru preşedinte sau nu sau pentru alţi demnitari, vom vedea. Secretariatul General are în subordine RA-APPS-ul, care face licitaţie şi… depinde câţi metri pătraţi are, că dacă este la peste 10.000 mp nu ştiu cât de gigantică este investiţia. Am avut discuţia şi cu Vila Lac 1 şi v-am spus că din punctul meu de vedere nu este în acest moment o prioritate pentru Guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat în context că nu poate interzice RA-APPS sau Secretariatului General crearea unui plan de investiţii multianual. „Acum nici nu pot interzice RA-APPS-ului sau Secretariatului General să nu-şi facă un plan de investiţii multianual. (…) Haideţi să ne vină toată informaţia de la RA-APPS şi de la… Normal că eu o să cer secretarului general toate informaţiile şi sunt ferm convins că veţi avea răspunsurile”, a declarat Ciolacu.

Pe de altă parte, el a reamintit că o altă vilă RA-APPS renovată pentru a fi locuită de fostul preşedinte Traian Băsescu a fost, în cele din urmă, închiriată unei ambasade, întrebat dacă investiţia pentru vila din Aviatorilor nu este una opulentă.

„V-am spus foarte clar că nu ştim dacă acea clădire este destinată preşedintelui… Haideţi să nu… Se închiriază…ştiţi foarte bine că altă vilă a mai fost pregătită în trecut pentru preşedintele Băsescu şi a avut cu totul altă destinaţie, s-a închiriat pentru o sumă consistentă, da, către o ambasadă, da”, a declarat Ciolacu. Premierul a făcut precizările, marţi, după evenimentul AmCham CEO Business Forum, la care a participat.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi că, din informaţiile sale, nu s-a făcut nicio solicitare pentru ca şeful statului, Klaus Iohannis, să primească o vilă de protocol a RAAPPS. Întrebat în legătură cu vila de protocol care ar fi reamenajată de RAAPPS cu 7 milioane de euro, Ciucă a spus: „Este o sumă foarte mare”. Mai mult, chestionat dacă ar fi normal ca preşedintele să primească o astfel de vilă de protocol, care este fostul sediu al PNL, Nicolae Ciucă a precizat: „Eu, din ce ştiu, nu s-a făcut nicio solicitare în acest sens”. „Nu aş vrea să speculez şi cred că nici dumneavoastră nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”, a adăugat liderul PNL, întrebat de faptul că acest demers poate va fi făcut mai târziu, când îi expiră mandatul preşedintelui.

Administraţia Prezidenţială a informat, luni, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului. „Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Administraţia Prezidenţială, la solicitarea AGERPRES.

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?