Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Galați, dezinfectate cu roboţi

Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi vor fi dezinfectate cu ajutorul a 22 de roboţi cu raze ultraviolete, dotările fiind asigurate de Consiliul Judeţean, prin programul multianual de modernizare a infrastructurii de sănătate, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de instituţie. „Unic în regiunea Moldovei – roboţi pentru dezinfecţia saloanelor şi sălilor de operaţie. De la 3 ore, la doar 7 minute. Atât durează de astăzi igienizarea unei săli de operaţie cu ajutorul unuia dintre cei mai performanţi roboţi de dezinfecţie din lume. Adică mai repede şi mai bine, sala de operaţie putând fi folosită în condiţii de siguranţă în doar câteva minute. Iar 22 de astfel de roboţi au fost aduşi luni, 26 februarie, la Spitalul Judeţean”, a declarat preşedintele CJ, Costel Fotea.

Cu ajutorul ultravioletelor de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile şi alte tipuri de microorganisme, inclusiv coronavirusul şi bacteriile rezistente la antibiotice. Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon şi este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezenţa persoanelor în raza de acţiune, pentru a evita orice expunere greşită, se mai arată în comunicatul CJ. „Roboţii cu ultraviolete vor fi folosiţi pentru dezinfecţia zonelor vitale ale spitalului – blocul operator şi blocul de naşteri, precum şi în secţia de neurochirurgie, acolo unde un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puţin de 10 minute, faţă de 4-5 ore cu vechile dispozitive. Noii roboţi fac parte din cele peste 300 de echipamente de dezinfecţie, decontaminare şi sterilizare cu care am dotat Spitalul Judeţean”, mai arată preşedintele CJ Galaţi.

Potrivit lui Costel Fotea, toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean, respectiv Spitalul Judeţean, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul TBC, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul Municipal Tecuci vor avea astfel de echipamente, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?