Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Primăria Focșani alocă fonduri pentru liceenii care vor participa la concursul de robotică First Tech Challenge

Elevii Colegiilor Naționale „Al. I. Cuza” și „Unirea” din Focșani ar putea primi în total câteva zeci de mii de lei pentru a putea participa la concursul de robotică First Tech Challenge (FTC). Sumele prevăzute în două proiecte de hotărâre distincte, inițiate de primarul Cristi Valentin Misăilă, au la bază solicitările celor două unități de învățământ. Prin proiecte, se propune aprobarea alocării sumei de 35 mii lei Colegiului „Unirea”, de unde la concursul de robotică First Tech Challenge vor participa două echipe de robotică – „Brickbot” și „Infinityedge”, în vreme ce alți 17 mii lei ar urma să fie alocați Colegiului „Cuza”, pentru echipa de robotică „AiCitizens”.

Sumele în discuție vor fi alocate din bugetul local al municipiului pe anul 2024, dacă joi, 29 februarie, la ședința Consiliului Local Focșani, aleșii vor fi de acord cu propunerile edilului Misăilă. Din ce se explică în documentație, suma propusă spre a fi alocată CNU acoperă cheltuielile de transport, cazare și masă a echipelor formate fiecare din câte 15 elevi și un profesor însoțitor. În ceea ce privește suma propusă pentru „Cuza”, aceasta a fost calculată pentru a acoperi cheltuielile de transport și cazare a lotului echipei „AiCitizens”, adică 14 elevi și doi profesori însoțitori.

Totodată, din ce se detaliază în adresele unităților de învățământ, „Brickbot” și „Infinityedge” vor participa la etapa regională a concursului, care va avea loc la Iași, între 6 și 10 martie, în timp ce echipa „AiCitizens” are nevoie de suma în discuție atât pentru participarea la respectiva etapă regională de la Iași, cât și pentru etapa națională a concursului, care se va desfășura tot la Iași, în perioada 21 – 24 martie.

 

Sursa foto: Facebook/Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?