Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

Odobești. Au început lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuințe

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a anunțat că au început lucrările de execuție pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe în Orașul Odobești, Județul Vrancea“.  Este vorba de emiterea ordinului de începere a lucrărilor la blocul G, situat pe strada Ștefan cel Mare, nr. 40. Ordinul a fost semnat pe data de 26 februarie.

Primăria Odobești va derula anul acesta un amplu proiect de izolare termică a blocurilor de locuințe, împărțit în mai multe etape. În această etapă vor fi reabilitate 15 blocuri de locuințe. Este vorba de mai multe blocuri de pe strada Ștefan cel Mare, blocurile IAS-1,2,3 și blocul IFET. Blocurile au regimul de înălțime-subsol, parter și 4 etaje, fundații continui și acoperișuri tip șarpantă. Lucrări de intervenție propuse: reabilitarea termică de anvelopanta a clădirii, respectiv montare termosistem la pereți exteriori, terasă, soclu, balcoane, tencuiala decorativa exterioară; Înlocuire tâmplărie exterioară din PVC/lemn în tâmplărie eficiență energetic cu sticlă termoizolantă; reabilitarea energetica a clădirii – montare panouri solare și fotovoltaice; lucrări interioare: remontarea traseelor sanitare de la nivelul subsolului, termoizolația plăcii de subsol, parte superioară, tavan, se vor reface toate șapele acolo unde acestea au fost desfăcute, finisaje pereți, montare glaf interior aparent la zona inferioară, laterale și zona superioară, vopsitorii lavabile, reparații și finisaje pardoseli, finisaje plafoane.

          „Investiția propusă este necesară pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin gestionarea inteligentă a energiei și prin utilizarea resurselor regenerabile. Totodată se urmărește și adaptarea clădirii la standardele și normativele în vigoare din punct de vedere al siguranței în exploatare. Prin soluțiile identificate se realizează investițiile în eficiență energetică a imobilului prin apel la tehnologii cu mare durabilitate/rezistență în timp“, se arată în caietul de sarcini. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 20 de milioane de lei.

În ultimii ani, Primăria Odobești derulează un amplu proiect de construire de locuințe. „Primăria Odobești a aplicat toate programele de construcție de locuințe existente la nivelul guvernului. Astfel, până în prezent, au fost construite 28 de blocuri cu 474 de unități locative“, a mai precizat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. În prezent, Primăria Odobești are în derulare construirea a patru blocuri în Cartierul Sturza, în cadrul proiectului „Construire ansamblu de locuințe sociale D+P+2E+M (60 UL), cartier M. Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, oraș Odobești, județul rancea” – rest de executat. Valoarea investiției este de 6,6 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată de Agenția Națională a Locuinței (ANL). În cadrul acestui proiect vor fi construite 4 blocuri cu regim de înălțime D+P+2E+M, fiecare dintre acestea având câte 15 locuințe.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?