Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

„Miercurea alarmelor“ la Adjud

Primăria Municipiului Adjud anunță că azi, în intervalul orar 10.00-11.00, va avea loc exercițiul de alarmare publică „Miercurea alarmelor”, ce are ca scop verificarea funcționării sirenelor la nivel local. „Obiectivul exercițiului este cunoașterea de către populație a semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor care trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc și a preîntâmpinării incidentelor provocate de panică. „Miercurea alarmelor” este un exercițiu de alarmare publică desfășurat la nivel național, inițiat în 2017 și suspendat pe perioada pandemiei de COVID-19“, se arată în informarea Primăriei Adjud.

Prealarma aeriană este prima dintre cele două alarme aeriene si avertizează populația despre un pericol aerian relativ îndepărtat. Sunetul se compune din 3 impulsuri a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, altfel spus 3 sunete lungi cu pauze între ele. Alarma aeriană avertizează populația despre iminența unui dezastru sau atac aerian în localitatea respectivă. Sunetul se compune din 15 impulsuri a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele, altfel spus 15 sunete scurte cu pauze scurte între ele.

Alarma la dezastre previne populația asupra unui dezastru natural. Sunetul se compune din 5 impulsuri a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Încetarea alarmei înștiințează populația că pericolul a trecut. Sunetul se compune dintr-un singur semnal, continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Mai multe informații referitoare la problematica protecției și pregătirii pentru situații de urgență, precum și tipurile de semnal acustic specific fiecărei alarme în parte, regăsiți aici -️ https://bit.ly/3IdIsMf

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?