Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, Comuna Obrejița, Județul Vrancea”

Comunicat de presă

”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Primăria comunei Obrejița anunță semnarea contractului de finanțare nr. 212DOT/2023 pentru proiectul ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, Comuna Obrejița, Județul Vrancea”.

Perioada de implementare a proiectului cuprinsă între 01.06.2023 – 31.12.2024, această perioadă cuprinzând și activități realizate înainte de semnarea contractului de finanțare.

Obiectivul general creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.

Obiectivul Investiției 9 este de a asigura infrastructura și resursele tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, cu accent pe zonele defavorizate (în special zonele rurale), permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate

Obiectivul Investiției 11 este de a oferi dotările necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare, inclusiv dotările și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

Obiectivul specific: Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unitatii de invatamânt preuniversitar și a unitatilor conexe a Școlii Obrejița.

Proiectul este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație, Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a proiectului este de 323.106,66 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR 271.518,20 lei și 51.588,46 lei valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Comuna Obrejița.

Persoană de contact :Anica Adelina-Miruna

Telefon:0799772289

PRIMAR, Pardos Nicu

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Educației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?