Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Se reiau lucrările la blocul de locuințe sociale din Cârligele

820.555,15 lei este suma cu care comuna Cârligele „îmbie” antreprenorii să preia sarcina de finalizare a lucrărilor în cadrul proiectului de construire locuințe sociale. Este vorba despre valoarea unui contract încărcat pe SEAP, cu explicația că operaţiunile necesare pentru realizarea obiectivulul de investiţie cuprind amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială – sistematizare verticală; rețele exterioare apă-canal; lucrări de construcții și instalații; arhitectură; instalații sanitare interioare; instalații termice interioare; instalații electrice interioare; instalație de protecție cu priză de pământ; montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale; instalații termomecanice în centrala termică; utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj; dotări; lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier.

În caietul de sarcini se arată că investiția este finanțată din fonduri de la bugetul de stat, prin Programul privind construcția de locuințe sociale. În 2019 a fost încheiată și procedura de atribuire a proiectului în sine, însă „contractul a încetat înaintea finalizării integrale a lucrărilor”. Așa că s-a făcut o evaluare, pentru a stabili restul care a rămas de executat, situația fiind mai apoi aprobată de consilierii locali din comună chiar luna aceasta. Din ce se explica în proiectul tehnic inițial, locuințele sociale ar putea fi date în folosință familiilor monoparentale, persoanelor care se află în situații de violență domestică dovedită sau familiilor cărora locuințele le-au fost distruse și au nevoie de un acoperiș temporar deasupra capului.

Terenul pe care se află construcția are o suprafață de peste 1.100 metri pătrați, fiind amplasat în apropiere de centrul civic al comunei, adică la distanță mică față de primărie, școală, grădiniță, afterschool, cămin cultural, poliție și biserică. Ca organizare în interior, la parter, pe lângă casa scării în suprafață de 27,50 mp, sunt două garsoniere cu hol, bucătărie, baie și balcon, precum și două apartamente cu două camere și camera tehnică, unde va fi amplasată cemtrala termică. La etaj, casa scării va avea 20,55 mp, aici aflându-se de asemenea două garsoniere și două apartamente cu două camere, precum și uscătorul.

În acest moment, blocul de locuințe sociale din satul Cârligele este realizat în proporție de 76%. „La Cârligele se lucrează în mod permanent pentru dezvoltarea comunei și după investițiile în infrastructura de drumuri, școli, grădinițe, apă, canalizare, cămine culturale a sosit vremea și pentru construirea unui bloc de locuințe și a unui teren de sport modern cu gazon sintetic și nocturnă, completat cu un loc de joacă pentru copii.

Astfel, peste drum de magazinul cu materiale de construcții a lui Florin Stoica din satul Cârligele se va construi în viitorul apropiat un complex format din teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și și un bloc P+1 de locuințe sociale (4 apartamente și 4 garsoniere)”, declara la demararea lucrărilor primarul Ștefan Moscu. Edilul șef din Cârligele a anunțat că în primăvara acestui an vor demara lucrările la proiectul  privind construcția a două blocuri ANL la intrarea în comuna Cârligele, care vor avea 20 de apartamente. Finanțarea va fi asigurată de Agenția Națională de Locuințe, iar valoarea totala lucrărilor este de peste 7,8 milioane lei. Tot anul acesta, Primăria Cârligele va mai derula următoarele proiecte:

Modernizarea drumurilor de interes local, cu o valoare de peste 5,9 milioane lei, finanțarea este asigurată prin Programul Național,, Anghel Saligny”; Consolidarea seismică și eficientizarea energetică a clădirii cunoscută în comună sub denumirea „Școala Veche” (clădirea de vis-a-vis de sediul primăriei), finanțare asigurată din fonduri europene prin PNRR, se află în procedură de licitație a lucrărilor; Modernizarea și dotarea Căminelor Culturale din satele Blidari și Dălhăuți, cu o valoare de peste 500.000 euro, finanțare asigurată din fonduri europene prin AFIR, lucrări finalizate în proporție de peste 90%; Modernizarea iluminatului public din comună prin montarea de lămpi cu led economice și sistem de telegestiune, finanțare asigurată prin AFM, cu o valoare de 999.000 lei, cu termen de finalizare în vara acestui an.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?