Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Record: 10 medalii pentru Crama Gîrboiu la MUNDUS VINI 2024

O nouă performanță pentru vinurile vrâncene: nouă medalii de Aur și una de Argint la cea de-a 34-a competiție Grand International Mundus Vini 2024, ediția de primăvară.

„Crama Gîrboiu este în fața unui moment deosebit de important, prin recordul medaliilor obținute la Mundus Vini, concurs de talie internațională. Zona Vrancei a fost cunoscută încă din vechi timpuri ca o zona viticolă importantă, unde terroir-ul de excepție și munca oamenilor au oferit vinuri de renume, apreciate de cei mai exigenți consumatori.

Privind în urmă la anul 2012, la prima participare la Mundus Vini, și ajungând în prezent, este o mândrie să putem oferi Vrancei locul cuvenit în lumea frumoasă a vinurilor. Rezultatele excepționale obținute de Crama Girboiu in3 DOC Cotești ne sunt confirmate la fiecare competiție internațională de profil. Degustarea este un indicator și o provocare extraordinară, care arată cu exactitate unde te afli în lungul drum al excelenței.

Anul 2024 aduce Cramei Gîrboiu cea mai mare performanță la competiția Grand International Mundus Vini. Pe parcursul a șase zile intensive de degustare, comisia, formată din peste 250 de jurați din 55 de țări, și-a desemnat câștigătorii. Din cele 7.430 de vinuri din 45 de țări producătoare, Crama Gîrboiu a reușit să se impună cu 10 vinuri, obținând pentru prima dată 9 medalii de AUR.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au reușit să urce vinurile: Magma Selected Dried Berries 2019, Bacanta Syrah 2018, Constantin Premium Red Blend 2017, Constantin 60 Ediție Aniversară 2018, Bacanta Merlot 2018, Tectonic Sauvignon Blanc&Chardonnay 2022, Bacanta Merlot 2016, Bacanta Chardonnay 2017, Bacanta Fetească Neagră 2017.
Medalia de Argint a fost cucerită de vinul alb produs în ediție limitată, Petite Helena Premium White Blend 2019″, au precizat reprezentanții Cramei Gîrboiu.

“Am plecat de la o dorință teribil de personală de afirmare a locului în care m-am născut și privesc acum, 20 de ani mai târziu, cu bucurie și de ce nu, cu mândrie, la evoluția și materializarea acesteia. Mă simt onorat de faptul că această contribuție a mea își face vocea auzită și la acest nivel și implicit aduce glorie zonei Vrancea și industriei viti-vinicole. Distincțiile de care ne bucurăm demonstrează încă o dată că prin muncă și determinare se poate ajunge pe cele mai înalte culmi. Doresc în mod special să mulțumesc echipei noastre dedicate, alături de care lucrurile devin posibile. Încă o dată afirm că nouă ne place să credem că în fiecare sticlă de vin care ne aparține se regăsește un mesaj de atenție și satisfacție a vinului bine făcut”, a precizat Constantin Gîrboiu, fondator.

Crama Gîrboiu este o afacere de familie care deține o suprafață viticolă proprie de 180 ha în DOC Cotești și un combinat de vinificație modern înființat în anul 2005, care a cumulat până acum peste 10 milioane de euro investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?