Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO: Handbal, Liga Națională – „Putea să câștige oricine”, dar „oboseala din final a fost cheia meciului”!

 

  • CSM Focșani 2007 – Potaissa Turda 31-34 (15-16)

Formații

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Bucătaru, Marocico – Ragea – 1 gol, Rață – 3, Pavlov, Miroiu – 3, Trkulja – 1, Popovici, Toboșaru – 3, Mocanu – 5, Marijanac – 5, Roșu, Eros – 3, Simsar – 3, Makrishin – 4.

Potaissa Turda: Popescu, Șelaru – Cîntec, Pințoiu – 6, Ramos, Thalmaier – 4, Kbilashvili – 1, Talaș, Ghiță – 9, Lazăr, Vereș – 5, Orae, Vojvodic, Pop – 2, Naal – 1, Hanțaru – 4.

 

Duminică, 25 februarie, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă a fost un meci cu de toate între CSM Focșani 2007 și Potaissa Turda în campionatul Ligi Naționale. A fost spectacol handbalistic de calitate între două echipe cu forțe apropiate. A fost dispută bărbătească dusă, de regulă, în limitele regulamentului. Au fost goluri multe și frumoase, parade de senzație ale portarilor – mai multe ale oaspeților, dar și ratări, din păcate mai multe și în momente mai importante, ale gazdelor. Adică atunci când nu mai era timp de revenire ca scor. Nu în aceeași măsură ca în partida cu Buzăul, când au dat în mod grosier decizii împotriva Focșaniului, arbitrii au înclinat balanța în favoarea oaspeților atât cât să-i readucă în joc atunci când erau conduși la 2-3 goluri. A fost un arbitraj șmecheresc, pentru care nu vor primi etape de suspendare. Ajunge o sancționare a arbitrilor care fac praf câte un meci la Focșani. Următoarea sancționare va fi, hăăt, peste vreo trei generații. Altfel Turda are o echipă mult mai agreabilă decât altele care au jucat recent în Polivalentă. Are și un lot mai mare și, în consecință, mai valoros decât al CSM 2007 la care lipsa lui Crnoglavac se resimte foarte mult, așa cum aveau să-mi spună după meci și conducătorii Potaissei Turda. La CSM 2007 tânărul Tiberius Toboșaru a avut 20 de minute de joc foarte bun, cu trei goluri marcate și un penalty obținut și transformat de Marijanac! Cred că merită să joace mai mult pentru că are ce oferi ca fost internațional de juniori al României. Internaționalii de tineret ai echipei nu au jucat: Alexandru Golea a fost în tribună, accidentat, iar David Pavlov a evoluat foarte puțin, postul de extremă dreapta fiind foarte bine acoperit duminică de Mihăiță Miroiu.

Focșănenilor nu le rămâne decât să constate că ar fi putut obține mai mult de la un meci în care s-au bătut până la epuizare și să scoată de la meciul viitor, cu CSM Vaslui, punctele pierdute duminică în fața Turdei.

Despre cum a fost meciul au spus în declarațiile lor cei mai avizați să o facă:

Dalibor Cutura, antrenor, CSM Focșani 2007

„Ne așteptam la un meci greu. Turda a venit după rezultate și jocuri bune, dar și noi am avut șanse, iar băieții au luptat până la sfârșit. Am avut două-trei goluri avans, la un moment dat, dar am primit două eliminări prea ușor, deși eu cred că nu au fost, Turda a revenit pe tabelă, după 6 contra 4 în teren, în două minute, și cu câteva ratări ale noastre la sfârșit nu am reușit să egalăm. Păcat de munca depusă.

Fiecare meci este așa, cu câteva mingi care contează enorm în economia partidei și a rezultatului.

Avem un meci important la Vaslui duminică, 3 martie. Dacă facem un joc în genul ăsta nu avem nicio problemă în a câștiga la Vaslui. Capul sus! Avem meci important într-o săptămână la Vaslui”.

 

Tiberius Toboșaru, jucător CSM Focșani 2007:

„Ne-am dorit foarte mult, ne-am antrenat foarte intens. Asta este. Au fost mai buni decât noi astăzi (duminică – n.r.). Vom merge la Vaslui să luăm punctele de acolo. A fost primul meu meci în care am jucat mai mult. Asta este. Mergem înainte! Capul sus!”.

 

Horațiu Gal, antrenor, Potaissa Turda:

„A fost un meci foarte echilibrat, încrâncenat, cu unele răsturnări de scor. Se pare că băieții mei, în momentele dificile, au fost mai inspirați. Am reușit să punem mingea în poartă, să nu mai facem greșeli neforțate iar Popescu pe final a închis poarta noastră. Poate avem și lotul mai numeros, banca noastră și-a spus cuvântul după minutul 50 când s-a instalat oboseala la toată lumea. Aceea cred că a fost cheia meciului”.   

 

Cristian Ghiță, jucător, Potaissa Turda:

„A fost un meci foarte frumos, foarte disputat, cu multe răsturnări de situații. Suntem foarte bucuroși că am reușit să ieșim noi victorioși, dar cred că putea să câștige oricine. Noi am fost un pic mai concentrați pe final iar ei au avut câteva ratări unu la unu cu portarul și cred că acolo s-a făcut diferența. A fost un meci extrem de frumos, cu un public foarte mărinimos și e minunat să joci în asemenea atmosferă. Suntem bucuroși că am reușit să ieșim victorioși”.

Foto: Costin Corcoz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?