Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

FOTO! Ionel Cel-Mare va exercita atribuțiile președintelui Consiliului Județean Vrancea

 

Ionel Cel Mare este vicepreședintele care va exercita de drept atribuțiile președintelui Consiliului Județean Vrancea. Decizia a fost luată azi de plenul CJ, care a fost convocat în ședință extraordinară de îndată. Consiliul Județean Vrancea a ajuns în această situație după ce președintele Cătălin Toma a încetat din viață pe data de 17 februarie.

Vicepreședintele Ionel Cel Mare a primit votul celor 30 de consilieri aflați în sală.
Înainte de începerea ședinței, aleșii județeni au ținut un moment de reculegere în memoria președintelui Cătălin Toma.

Ulterior, a fost ales din rândul consilierilor un președinte de ședință care să asigure bunul mers al ședinței, în persoana consilierului liberal Daniela Gabriela Marchitan.

Înainte de începerea propriu-zisă a ședinței, fostul primar al municipiului Adjud, Constantin Armencea, a depus jurământul de consilier județean.

Ulterior, PNL a propus pe vicepreședintele Ionel Cel Mare să preia prerogativele președintelui CJ Vrancea, iar vicepreședintele Marian Oprișan a spus că PSD nu are înlocuitor la funcția de președinte al Consiliului Judetean Vrancea.

De altfel vicepreședintele Marian Oprișan a trimis presei o scrisoare deschisă în data de 21 februarie în care arăta că nu vrea să preia atribuțiile regretatului președinte Cătălin Toma.
„Dorința mea este clară: NU doresc să preiau locul fostului președinte Cătălin Toma și atribuțiile de președinte al instituției. Consider că mandatul conferit de cetățeni la alegerile locale din anul 2020 liderului PNL trebuie să fie continuat și dus la sfârșit, în mod natural, de colegii acestuia“, a spus Marian Oprișan în scrisoarea deschisă.

Imediat după ce a fost învestit cu votul colegilor să preia prerogativele regretatului președinte Cătălin Toma, Ionel Cel-Mare a propus să îi fie acordat titlul de cetățean de onoare lui Cătălin Toma. Acesta a mai propus ca și Campusul Universitar să poarte numele „Profesor Cătălin Toma”.

“E un moment destul de greu, nu mi-am dorit acest lucru, dar țin să vă multumesc pentru încrederea acordată, vă asigur de tot sprijinul meu și ceea ce ne-am propus să facem acum trei ani și jumătate cu președintele Cătălin Toma, proiectele inițiate, să le realizăm cu sprijinul dumneavoastră. Propun două lucruri:
Cătălin a avut două proiecte de suflet: spitalul județean și campusul universitar, iar aceste proiecte vor merge înainte. Vă propun să îi dăm campusului universitar denumirea de „Profesor Cătălin Toma”, iar în următoarele ședințe să declanșăm procedura pentru declararea lui Cătălin Toma ca cetățean de onoare al județului Vrancea”, a spus printre lacrimi Ionel Cel-Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?