Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

FOTO: ,,Să exmatriculăm violenţa!”- Elevii Colegiului Economic ,,Mihail Kogălniceanu” în vizită la Penitenciarul Focșani

Postare Facebook/Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani:

În săptămâna ,,Școala altfel”, Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” a organizat activitatea ,,O zi în penitenciar”, cuprinsă în proiectul educațional ,,Să exmatriculăm violenţa!”, desfășurat în anul școlar 2023-2024, în parteneriat cu Penitenciarul Focșani, Asociația ,,Renato”, Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea”, Focșani, Școala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu”, Focșani și Școala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu”, Focșani, care beneficiază de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Activitatea din data de 16 februarie 2024 a avut ca principale obiective informarea și educarea liceenilor asupra riscurilor și a consecințelor consumului de droguri și creșterea nivelului de cunoaștere a simptomelor asociate consumului de  substanțe psihoactive în rândul tinerilor.

După ce au vizitat unitatea de detenție, elevii au avut ocazia să participe la o dezbatere tematică, alături de patru persoane private de libertate, care și-au împărtășit propriile experiențe legate de consumul și traficul de substanțe interzise. De asemenea, reprezentanții Sectorului Reintegrare Socială i-au informat pe elevi asupra aspectelor legislative ce ţin de infracţionalitate şi de conştientizarea consecinţelor pe care le implică aceasta, în scopul descurajării atitudinilor de încălcare a legii. La finalul activității, reprezentanții Biroului Resurse Umane și Formare Profesională  au prezentat oferta educațională cu privire la încadrarea în sistemul penitenciar, în calitate de potențiali polițiști de penitenciare.

„Prin implicarea directă a specialiştilor din mediul penitenciar şi a persoanelor private de libertate, prin exemple concrete şi implicare personală, elevii au aflat care sunt efectele consumului și ale traficului de droguri, ale influenţei neselective a grupului de prieteni şi a anturajului.” (Prof. Marilena Găucan, coordonator proiect)

Colaborarea dintre Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” și Penitenciarul Focșani va continua în acest an școlar, în luna aprilie 2024 fiind planificată o activitate informativ-preventivă în cadrul proiectului interinstituțional ,,O singură dată, poate deveni mereu!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?