Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Şcoala altfel, cu poliţişti în calitate de prieteni şi sfătuitori

Comunicat de presă

Și în această săptămână, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei de ordine publică au făcut echipă cu cadrele didactice, în cadrul Programului naţional ”Școala altfel”.
Astfel, au fost organizate și desfășurate activități pe linie de siguranță la două colegii și cinci școli gimnaziale din județul Vrancea, care au avut ca obiectiv conștientizarea riscurilor și identificarea problemelor cu care se confruntă elevii.
Dezbaterile care au avut loc au fost adaptate pe categorii de vârstă, iar temele care au stat la baza acestora au fost prevenirea portului sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, bullyingul, precum şi răspunderea penală în cazul minorilor.

Activităţile poliţiştilor urmăresc încurajarea dialogului, în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul şcolar, social sau familial, iar prin intermediul desfăşurării unor astfel de activităţi poliţiştii îşi propun ca elevii să conştientizeze nu numai faptul că violenţa este interzisă şi pedepsită conform legii, dar şi faptul că efectele violenţei pot fi foarte grave şi le pot influenţa în mod negativ viaţa, chiar şi atunci când vor deveni adulţi.

Activitățile au beneficiat și de sprijinul unui reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, care a prezentat riscurile şi consecinţele consumului de substanţe psihoactive.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?