Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

A murit Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a încetat din viață în această dimineață. Decesul a survenit la unul din spitalele bucureștene unde se afla internat de câteva zile. Anterior, Cătălin Toma fusese la Paris unde a participat la Reuniunea Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa.

Un mesaj emoționant a fost publicat în urmă cu puțin timp pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Vrancea:

„Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma vestei tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil.

Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un coleg și un exemplu de profesionalism și devotament față de județul nostru. El a adus schimbări semnificative și a condus cu pasiune proiecte care au avut un impact pozitiv asupra vieții noastre cotidiene. A fost un lider vizionar și un susținător al comunității, aducând inovație și energie în toate demersurile sale.

Ultimul eveniment la care a participat președintele CJ Vrancea a fost întrunirea de la Paris, la sediul Consiliului Europei, pe 12 și 13 februarie, la lucrările Biroului Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE), în calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță.

În aceste momente dificile, ne alăturăm în gândurile noastre familiei, prietenilor și colegilor lui Cătălin Toma. Suntem uniți în durere și recunoaștem contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea și bunăstarea județului Vrancea.

Informațiile privind ceremoniile funerare și alte detalii vor fi furnizate ulterior, pentru a oferi oportunitatea tuturor celor care doresc să își exprime respectul și condoleanțele.

În aceste momente dificile, ne rugăm pentru odihna sufletului lui Cătălin Toma și ne amintim cu recunoștință de tot ceea ce a făcut pentru comunitatea noastră.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea”

 

Cătălin Toma avea 46 de ani și era în politică de mai multă vreme. S-a născut la 11 decembrie 1977 în comuna vrânceană Jariștea și a urmat Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” din Odobești, profilul Filologie. Era licențiat în Filologie, specializarea limba și literatura franceză, în cadrul Facultații de Limbă și Literatură Română – Universitatea „Spiru Haret” București. În 2005 a absolvit masterul în limba franceză ca limbă străină, Maitrise de francais langue etrangere (FLE) CAVILAM.Viche, la Universitatea „Blaise Pascal” din Franţa, iar în 2012 a obținut certificatul de absolvire pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei Înalților Funcționari Publici – Învățământ postuniversitar.

Cătalin Toma a fost din 2016 până în prezent președintele PNL Vrancea, a fost primar al comunei Jariștea, senator în Senatul României, iar din 2020 a fost ales președinte al Consiliului Județean Vrancea. Cătalin Toma era și președintele Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară “Vrancea Curată”, “Vranceaqua”,  “Speranța Vrancei”, al Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului Vrancea, era membru de onoare al Asociației Comunelor din România. Cătalin Toma era și membru titular în cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, la ale cărui lucrări fusese prezent cu doar câteva zile în urmă, în calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță.

Dispariția prematură a celui care a fost Cătălin Toma este un șoc pentru întreaga comunitate din Vrancea. Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndurerate și celor care i-au fost aproape lui Cătalin Toma! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?