Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO: Prefectul Nicușor Halici s-a întâlnit cu „Țăranul sărac”

Prefectul Nicușor Halici s-a întâlnit, ieri, cu Constantin Crăciun – „Țăranul sărac” de la Câmpineanca și profesorul Ștefan Neagu. Întâlnirea organizată la sediul Instituției Prefectului a avut loc după ce țăranul de la Câmpineanca s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și a discutat despre problemele micilor agricultori din România. Întâlnirea de ieri cu prefectul Nicușor Halici a vizat mai multe teme care au avut în atenție interesele țăranilor, ale celor care lucrează pământul și care abia reușesc să supraviețuiască din roadele muncii lor. S-a discutat despre organizarea unui festival al tinerilor, în luna august, care să aibă loc în localitățile din zona de munte, așa cum s-a întâmplat anul trecut.

Una dintre problemele ridicate la întâlnire a vizat sprijinirea fermierilor prin încurajarea asocierii în cooperative, după un model de succes de la Buzău, cu o legislație mai simplă dar și prin reorganizarea piețelor. Constantin Crăciun a subliniat că piețele agroalimentare trebuie să aibă delimitări clare între producători și comercianți, astfel încât clienții să știe de la cine cumpără legumele sau fructele. Totodată, aceste produse ar trebui să fie verificate în laboratoare pentru a nu ajunge pe mesele românilor produse „umflate cu diferite substanțe”. Prefectul Nicușor Halici a subliniat că va căuta soluții pentru problemele ridicate de fermieri. „Voi discuta cu primarul municipiului Focșani și primari de la alte unități administrativ teritoriale despre problema piețelor”, a spus prefectul Nicușor Halici.

„Miercuri i-am avut ca oaspeți pe Constantin Crăciun, cunoscut ca ”Țăranul Sărac”, și profesorul Ștefan Neagu, doi vrânceni distinși. Am discutat despre organizarea unui congres al țăranilor în Vrancea, concentrându-ne pe facilitarea accesului producătorilor în piețele locale și crearea unui festival și a unei tabere pentru copii în frumoasa zonă de munte a Vrancei. M-am angajat să susțin aceste evenimente, dedicate promovării obiceiurilor și tradițiilor Vrancei în rândul tinerei generații. Voi iniția discuții cu primarii, Direcția Județeană pentru Agricultură și asociațiile de producători pentru a sprijini comercializarea produselor agricole autentice în piețe și târguri locale. Asigurăm fermierilor vrânceni un suport la nivel local, alături de măsurile naționale deja existente”, a arătat prefectul Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?