Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Tot ce trebuie să știi despre programările on-line la Finanțe

Vrâncenii au început să prefere programările on-line la Finanțe pentru a evita cozile la ghișee. Doar anul trecut au fost realizate 1221 programări on-line din care 1203 pentru persoane fizice și 7 pentru persoane juridice. Reprezentanții Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea au arătat că, din cele 1210 programări, s-au prezentat în faţa organului fiscal la ora şi data stabilite 896 contribuabili. Cele mai multe programări, 830 au fost pentru persoanele care au solicitat identificare vizuală on-line în vederea înregistrării în Spațiul Privat Virtual. Au mai fost făcute programări pentru cazierul fiscal, declarații fiscale, executare silită, evitarea dublei impuneri, asistență contribuabil, evidență plătitor, avize și autorizații pentru case de marcat.

În ceea ce privește cele 314 cazuri în care a fost anulată programarea, 97 de persoane au anulat singuri prin accesarea link-ului, 66 nu s-au prezentat la sesiunea video cu organul fiscal iar pentru restul au fost constatate neconcordanţe între datele de identificare scrise la momentul programării şi cele din cartea de identitate,  sesiunea de programare pentru identificare video fiind anulată din iniţiativa organului fiscal.

Reprezentanții AJFP Vrancea le reamintesc contribuabililor că îşi pot programa on–line vizita la sediul instituţiei prin intermediul serviciului „Programări on-line”. „Serviciul de programări on–line este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii on line, poziţia 3, unde contribuabilii se pot programa atât pentru întâlnirea cu un inspector fiscal, cât şi pentru identificarea vizuală on–line în vederea aprobării înregistrării în Spaţiul Privat Virtual. Serviciul de programări on-line este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, problematica fiscală pentru care se poate solicita programare făcând referire  la: declaraţii fiscale, evidenţă pe plătitor, executare silită, cazier fiscal, adeverinţe de venit, asistenţă contribuabili, evitarea dublei impuneri, avize şi autorizaţii (case de marcat), precum şi identificare la distanţă prin mijloace video”, arată AJFP Vrancea.

Trebuie precizat că primirea contribuabililor care au folosit serviciul de „Programări on-line” se face exact la ora la care s-a efectuat programarea. Din acest motiv, persoanele sunt rugate să respecte ora de programare iar în cazul în care constată nu pot ajunge la data și ora programate, să anuleze întâlnirea prin accesarea link-ului primit prin e-mail la momentul programării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?