Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Gălățean vitezoman prins în Vrancea cu „Driving licence” fals, din Bulgaria

Un bărbat din județul Galați a fost condamnat la noi în județ pentru conducere fără permis și fals, după ce s-a descoperit că actul în baza căruia se dădea drept șofer nu era autentic. Așa-zisul șofer a fost oprit pentru a fi legitimat pe DN2 E85, în primăvara anului 2022, dat fiind că circula cu viteza de 154 km/h, într-o zonă în care limita de viteză era de 100 km/h. La acel moment, inculpatul le-a prezentat polițiștilor un document intitulat „Driving licence” emis la data de 17.05.2018, pentru categoriile AM, B1, B, C1, Tkt, cu perioada de valabilitate 17.05.2018 – 17.05.2028.

Numai că polițiștilor li s-a părut că documentul nu era tocmai în regulă, chiar dacă bărbatul din fața lor a susținut că urmase cursurile de șoferi în Bulgaria în 2018, iar de atunci se consideră șofer cu acte în regulă. Într-adevăr, în urma verificărilor efectuate de către autorităţile bulgare la solicitarea organelor de cercetare penală, s-a stabilit că inculpatul nu deţine permis de conducere eliberat în această țară. Mai mult, în cauză s-a dispus efectuarea unui raportul de constatare criminalistică, din care a reieșit că documentul întocmit pe numele inculpatului este contrafăcut.

Cu toate cele de mai sus, bărbatul a ținut de varianta sa, anume că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în străinătate, la finalul cărora a susţinut atât un examen teoretic, cât şi o probă practică, după care a primit permisul de conducere prin poştă. Abia în cursul judecății inculpatul a recunoscut integral faptele pentru care a fost trimis in judecată, iar instanța a dispus în consecință: „(…) condamnă inculpatul (…) la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals. (…) în final condamnă inculpatul la pedeapsa rezultantă de 1 an și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor concurente. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, (…) obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze un număr de 60 zile muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Șendreni, județul Galați sau în cadrul Primăriei Municipiului Galați, județul Galați. (…) dispune confiscarea de la inculpat a documentului contrafăcut, intitulat „Driving licence” eliberat, pe numele acestuia, de către autoritățile din Bulgaria, (…) obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 700 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză (din care 500 lei cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale și 200 lei, cu titlu de cheltuieli efectuate în cursul judecății). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arăta în minuta judecătoriei.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://pixabay.com/ro/users/robfoto-2051168/

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?