GALERIE FOTO: Burse de studiu pentru 3 eleve și 3 studente din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

0
918

Adunarea Generală a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Sâmbătă, 3 februarie 2024, în Aula Brâncovenească a Palatului Arhiepiscopal din Buzău, s-a desfășurat Adunarea Generală a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV). Evenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, reunind 30 de reprezentante ale celor peste 7.500 de membre ale SNFOR – ABV.

Ședința a fost deschisă de dna prof. Neluța-Mirela Furtună, președintele SNFOR – ABV, care a dat citire raportului de activitate pe anul 2023. Pe ordinea de zi s-au mai aflat: planul de activități cultural-educaționale și social-filantropice pentru anul 2024, propunerea de a se continua și suplimenta acordarea burselor de studiu „Alice Voinescu” pentru 3 eleve și 3 studente din Eparhie, situația financiar-contabilă corespunzătoare anului încheiat și proiectul de buget pentru anul în curs.

Părintele Arhiepiscop Ciprian a luat la cunoștință despre toate proiectele care au fost desfășurate de către SNFOR – ABV în anul precedent – majoritatea fiind realizate în colaborare cu Centrul Eparhial, protoieriile și parohiile din cele două județe – și a încurajat cooptarea și implicarea, pe viitor, a cât mai multor credincioase în misiunea gândită dintru început pentru această societate. „Sunt convins că, transpunând în faptă ceea ce v-ați propus, puteți face din ce în ce mai multe lucruri frumoase, însă nu doar dumneavoastră, membrele SNFOR – ABV prezente astăzi aici, ci și alte credincioase din Eparhia noastră. De aceea, dorim să vedem cât mai multe femei creștine ortodoxe implicate concret, pentru că nu este suficientă mărturisirea numai cu cuvântul, ci trebuie și adeverirea prin fapte. Așa au înțeles să procedeze în trecut înaintașele frățiilor voastre și în această cheie m-am străduit să mă fac înțeles în ceea ce privește trasarea unei misiuni și în secolul al XXI-lea pentru societatea pe care o reprezentați. Aceasta este chemarea sau vocația pe care v-ați asumat-o ca membre ale SNFOR – ABV, iar eu, în continuare, voi fi alături de dumneavoastră, oferindu-vă sprijin din partea Centrului Eparhial”, a precizat Ierarhul, în cadrul întrunirii.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a prezentat volumul aniversar Un deceniu de continuă înnoire la Curbura Carpaților. Roadele binecuvântării lui Dumnezeu, apărut în 2023 la Editura Eparhială, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la întronizarea sa ca Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, care reflectă și activitatea derulată de SNFOR – ABV în cei patru ani de la reînființare. De asemenea, dna președinte Neluța-Mirela Furtună i-a dăruit Chiriarhului locului crucea cu panglică tricoloră de la 1910, care era simbolul Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române (SONFR).

Proiectele SNFOR – ABV duse la bun sfârșit în anul 2023 s-au concretizat în 284 de activități (conferințe, ateliere creative și educative, excursii tematice, tabere, momente artistice, manifestări comemorative, lansări de carte și premiere de filme duhovnicești, traininguri de dezvoltare personală, campanii de donare de sânge, acțiuni de ajutorare a copiilor nevoiași), care au presupus implicarea unui număr de 90 de membre active și au avut drept beneficiari aproximativ 2.900 de copii din județele Buzău și Vrancea, cu vârste cuprinse între 4 și 25 de ani. Pentru toate acestea, SNFOR – ABV a alocat suma de 108.467 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here