Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Dumitrești. Liceul Teoretic „Grigore Gheba” va fi reabilitat energetic

Liceul Teoretic „Grigore Gheba” din Dumitrești va fi reabilitat energetic. Autoritățile locale din Dumitrești au scos la licitație un contract ce vizează reabilitarea termică a liceului mai sus amintit, proiect estimat la peste 11 milioane de lei. „Prin prezentul proiect se va reabilita energetic imobilul cu destinația de liceu – format din 3 corpuri de clădire C1, C2, C3, cu regim de înălțime Sp+P+2E+Pod, suprafață construită 1.912 mp, suprafață desfășurată 4.373 mp dispuse astfel: Corp C1 – destinație – clădire Liceu, regim de înălțime P+2E, suprafață construită 770 mp, suprafață desfășurată 2.490 mp.

Corp C2 – centrală termică – regim de înălțime D+P, suprafață construită 247 mp, suprafață desfășurată 380 mp. Corp C3 – Liceu – regim de înălțime D+P+1, suprafață construită 895 mp, suprafață desfășurată 1.505 mp”, se arată în descrierea investiției. Autoritățile locale din Dumitrești mai au în derulare și proiectul de investiții privind reabilitarea imobilului Căminul de fete din Dumitrești, situat în vecinătatea liceului. Lucrările la acest imobil se apropie de final, urmând a mai fi realizate doar unele lucrări de interior și dotări.

Valoarea de adjudecare a investiției este de aproximativ 12 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Clădirea administrativă este formată din corpurile C1 și C2, corpul C1 adăpostind spațiile necesare activităților/ serviciilor publice pentru situații de urgență, salubrizare, apă și canal, transport, în timp ce corpul C2 asigura accesul în incintă. Clădirea în cauză nu a mai beneficiat de reabilitări majore de zeci de ani.

După închiderea Căminului de fete, imobilul a fost folosit câțiva ani ca sediu pentru primărie, până când a fost construit noul sediu al Primăriei Dumitrești. După reabilitare, în acest imobil vor avea sediul mai multe servicii regionale. „Unul dintre proiecte se referă la reabilitarea clădirii în care a funcționat fostul cămin de fete din Dumitrești, urmând ca după modernizare acolo să-și mute sediul mai multe servicii regionale (pompieri, salubrizare etc.). Succes primarului Adrian Banaurs în asigurarea unor servicii de calitate pentru cetățenii din localitate!”, declara anul trecut președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?