Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

ANAR a inventariat sectoarele de plajă şi va scoate la licitaţie, „în cel mai scurt timp”, subsectoarele neatribuite

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a realizat o inventariere a sectoarelor de plajă şi are în vedere organizarea, „în cel mai scurt timp”, a unei noi proceduri de licitaţie publică cu scoaterea la licitaţie a subsectoarelor neatribuite în cele trei etape organizate în 2023 şi care fac obiectul Ordonanţei nr. 8/martie 2023. „Este vorba despre 48 de subsectoare din staţiunile Mamaia, Constanţa, Venus, Saturn, Mangalia şi Vama Veche. Dintre acestea, mai mult de jumătate, respectiv 38 de subsectoare sunt din staţiunea Mamaia”, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, anunţul de participare va fi publicat pe site-ul instituţiei www.rowater.ro, în subsecţiunea „Licitaţii”. Zilele trecute, organizaţiile patronale au tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia plajelor de pe litoral, existând îngrijorări că licitaţiile pentru atribuirea loturilor pentru care au expirat contractele de închiriere vor fi organizate prea târziu, operatorii neputând obţine avizele şi autorizaţiile necesare pentru pregătirea plajelor înainte de 1 Mai.

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) a făcut apel către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, către ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi către directorul Administraţiei Naţionale a Apelor Române, Sorin Lucaci, pentru a soluţiona situaţia plajelor, în vederea pregătirii sezonului estival 2024.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?