14 ani în care paramedicii SMURD Vrancea au fost zilnic la datorie, 24 de ore din 24

0
318

𝟏4 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐒.𝐌.𝐔.𝐑.𝐃. î𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚

14 ani în care paramedicii vrânceni au fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi au intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie. Intervenţia rapidă a echipajelor S.M.U.R.D. reprezintă în conştiinţa cetăţenilor un simbol al speranţei în cele mai grele clipe.
Primele echipaje de paramedici vrânceni au fost operaţionalizate în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud la începutul lunii februarie 2010, iar după doi ani, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a devenit funcţional şi în cadrul subunităţilor de pompieri din Vidra şi Panciu. Activitatea echipajelor S.M.U.R.D. se desfăşoară prin colaborarea dintre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea şi Unitatea de Primiri Urgenţe – S.M.U.R.D. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, sub coordonarea medicală a doamnei dr. Dana Mariana Dincă, medic şef U.P.U.-S.M.U.R.D., cu sprijinul asistentului medical principal din cadrul I.S.U. Vrancea, plutonier adjutant Iancu Laurenţiu.
Eforturile echipajelor S.M.U.R.D. în anul 2023, au fost concretizate în soluţionarea a 4.502 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, salvatorii profesioniști reprezentând, de multe ori, unica speranță la viață pentru cele 4.549 persoane asistate pe parcursul anului trecut.
Solicitările de acordare a asistenţei medicale prespitaliceşti se primesc în sistem integrat la dispeceratul I.S.U.-S.M.U.R.D. – S.A.J., iar alocarea resurselor materiale şi umane pentru intervenţie este stabilită prin colaborarea dispecerilor celor două structuri.
Împlinirea a 14 ani de la operaționalizarea S.M.U.R.D. Vrancea constituie un prilej de a ne exprima prețuirea și aprecierea pentru toți cei care au acţionat permanent sub devizav „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!” şi au transformat aceste cuvinte în realitate, prin devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieților omenești. Adresăm mulțumiri reprezentanților Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani și U.P.U. – S.M.U.R.D., Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, Spitalului Municipal Adjud, Spitalului „N.N. Săveanu” Vidra, Spitalului Orășenesc Panciu și Direcției de Sănătate Publică Vrancea, pentru buna colaborare în gestionarea tuturor misiunilor S.M.U.R.D.
𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢 𝐚𝐧𝐢, 𝐒𝐌𝐔𝐑𝐃 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

Sursă foto: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here