Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

„DOTAREA CU LABORATOR INTELIGENT A LICEULUI DE AGRICULTURĂ ȘI INDUSTRIE ALIMENTARĂ ODOBEȘTI”

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

LICEUL DE AGRICULTURĂ ȘI INDUSTRIE ALIMENTARĂ ODOBEȘTI a semnat contractul de finanțare nr. 812Smart/2024 pentru proiectul DOTAREA CU LABORATOR INTELIGENT A LICEULUI DE AGRICULTURĂ ȘI INDUSTRIE ALIMENTARĂ ODOBEȘTI” (cod F-PNRR-SmartLabs-2023-2549), depus în cadrul PNRR/2023/C15.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI.Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație/ Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației / Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Valoare totală a contractului de finanțare este de 348.337,99 RON, din care valoarea nerambursabilă finanțată din PNRR este de 348.337,99 RON.

Obiectivul proiectului:

– Crearea unei săli de curs complexă, 100% digitală, de tip STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică) în cadrul Liceului de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești, pentru a oferi oportunități de învățare prin experiență, astfel încât elevii, sub îndrumarea profesorilor din toate ariile curriculare, sa devină utilizatori independenți care pot dobândi competențele digitale avansate pentru a îmbrățișa oportunitățile oferite de noile tehnologii și meseriile viitorului.

Prin prezentul apel, Liceul de Agricultură și Industrie Alimentară Odobești va fi dotat cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent. Acest laborator poate fi utilizat la toate disciplinele de studiu și reprezintă un concept modern de învățare virtuală, cu posibilitatea de a fi adaptat profilului specific unității de învățământ.

Scopul laboratorului inteligent este de a oferi spații inovatoare pentru colaborări de cercetare între discipline. În plus, laboratorul își propune să ofere suport tehnologic necesar elevilor și  cadrelor didactice pentru a efectua cercetări analitice. De asemenea, acesta oferă educație și formare în domeniul științei datelor și comunicării de înaltă calitate, permițând elevilor să-și perfecționeze abilitățile tehnice și creative în analiză, în special în contextul rețelelor sociale.

În urma realizării acestor investiții, elevilor li se oferă șansa de a-și lărgi orizontul, motivându-i să continue studiile liceale și studiile superioare, pentru a beneficia de un viitor mai bun și o viață mai bună.

Perioada de implementare a proiectului realizându-se în intervalul ianuarie 2024 – ianuarie 2025.

Date de contact

Tel.: 0724364715

Fax:  0237675716

lictehnr1odobesti@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?