Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzaţia de omor prin imprudenţă

Actorul Alec Baldwin a pledat nevinovat miercuri la acuzaţia de omor prin imprudenţă în cazul împuşcării mortale, în 2021, a directoarei de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al westernului „Rust” din New Mexico, transmite Reuters. Potrivit unui document judiciar, Baldwin, în vârstă de 65 de ani, şi-a prezentat pledoaria renunţând la dreptul de a fi audiat la aproape două săptămâni după ce, pe 19 ianuarie, un mare juriu l-a pus sub acuzare pe actor, redeschizând procesul penal împotriva lui Baldwin la câteva luni după retragerea acuzaţiilor anterioare.

Lui Baldwin, actor premiat cu Emmy, care a jucat în comedia TV de succes „30 Rock” difuzată de NBC, i s-a permis să rămână în libertate fără depunerea unei cauţiuni în temeiul renunţării la audiere depuse la tribunalul districtual din Santa Fe. Cazul, care a suscitat o dezbatere largă în legătură cu siguranţa armelor de foc în producţia de filme şi seriale TV, aproape că nu are precedent la Hollywood şi nu se cunoaşte un alt exemplu de vedetă acuzată penal pentru o împuşcătură mortală pe un platou de filmare.

Baldwin a negat că ar fi responsabil de moartea Halynei Hutchins, insistând că i s-a spus că arma era „rece”, termen folosit în industrie şi care semnifică faptul că arma nu conţinea muniţie reală, şi că aceasta s-a descărcat fără ca el să acţioneze trăgaciul. Acuzaţiile iniţiale au fost retrase întrucât nu s-a putut stabili dacă copia revolverului Colt .45, pe care Baldwin a folosit-o la repetiţii, putea fi modificată astfel încât arma să se declanşeze singură. Procurorii au spus că au cerut o punere sub acuzare din parte unui mare juriu după ce un test criminalistic independent a demonstrat că arma nu s-ar fi declanşat dacă nu ar fi fost acţionat trăgaciul.

Acelaşi glonţ care a ucis-o pe Hutchins pe 21 octombrie 2021 l-a rănit de asemenea pe regizorul „Rust”, Joel Souza. Pledoaria lui Baldwin survine la câteva zile după ce procurorul special Kari Morrissey a afirmat într-un document judiciar că, potrivit unor fotografii şi a altor dovezi, muniţia reală a fost adusă pe platoul de filmare de armuriera filmului, Hannah Gutierrez. Potrivit unei mărturii în instanţă şi unor dovezi ale poliţiei, pistolul a fost manevrat de Gutierrez înainte de a fi preluat de asistentul de regie al filmului, David Halls, cel care i-a spus lui Baldwin că arma este „rece”.

Gutierrez va fi judecată pe 21 februarie într-un proces separat de omor prin imprudenţă. Halls a încheiat o înţelegere cu procurorii şi a primit o sentinţă de şase luni cu suspendare pentru acuzaţia de neglijenţă în mânuirea unei arme mortale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?