Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Transformarea lui Darius Olaru: Cum a devenit căpitanul FCSB golgheterul campionatului

Darius Olaru a suferit una dintre cele mai spectaculoase transformări din ultimul an pentru un fotbalist român. Dintr-un jucător care a încheiat sezonul trecut cu un singur gol marcat, el a devenit principalul marcator al Superligii și are 13 reușite în 22 de etape.

Încă de la transferul la FCSB, Darius Olaru a impresionat prin travaliul pe care îl făcea. Genul de jucător care depunea meci de meci un efort impresionant, capabil să facă ambele faze, însă în sezonul precedent a marcat o singură dată în 37 de partide.

În actuala stagiune, Darius Olaru este un jucător complet schimbat. A dat deja 13 goluri în 22 de partide și s-a desprins în fruntea ierarhiei marcatorilor din prima ligă a României. Are trei goluri peste principalul urmăritor, motiv pentru care este și principalul favorit în lupta pentru titlul de golgheter în Superliga. Pe site-ul agenției de pariuri online NetBet (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!), Olaru are cota 2.30 să câștige acest trofeu, fiind mult mai bine poziționat decât Florinel Coman (cota 8.00), Aurelian Chițu (cota 9.00) și Albion Rrahmani (cota 13.00).

Ce s-a schimbat la Olaru?

Principala modificare făcută de FCSB a fost făcută în vară. Dacă în sezonul precedent Olaru făcea pereche la centrul terenului cu Șut și Edjouma, de această dată a avut alături de el doi jucători de profil defensiv. Edjouma a fost împrumutat la Bari, iar lângă Șut au jucat Damjan Djokovic, Mihai Lixandru ori Ovidiu Popescu.

Edjouma marcase 9 goluri în stagiunea precedentă și era genul de jucător care lăsa multe spații în defensivă, astfel că Olaru era obligat să evolueze mai jos și să acopere mai multe spații. El apărea mai rar la finalizare, motiv pentru care s-a întâlnit o singură dată cu golul în stagiunea precedentă.

După plecarea lui Edjouma, Olaru a căpătat mai multă libertate. Având lângă el doi mijlocași de profil defensiv, și-a asumat mai multe riscuri, a jucat mai sus și a reușit să marcheze de 13 ori în acest sezon.

„A început să îi placă mai mult golul. A prins gustul lui și de asta înscrie mai des. Și înainte se pregătea la fel de bine, dar acum înscrie mai des. După ultimul antrenament din Antalya a fost singurul fotbalist care a rămas să tragă la poartă și să exerseze fazele”, a spus managerul general Mihai Stoica la Orange Sport.

Darius Olaru costă 8 milioane de euro

Pe fondul evoluțiilor bune pe care Darius Olaru le-a avut în acest sezon, FCSB a mărit prețul mijlocașului. Dacă la startul sezonului acesta costa 5 milioane de euro, acum suma de transfer a crescut la 8 milioane de euro. Despre Olaru s-a spus că este dorit de formații din Italia și Belgia, însă până în acest moment roș-albaștrii nu au primit o ofertă concretă.

Cert este că mijlocașul face cel mai bun sezon al carierei. Anterior, recordul data din sezonul 2020/2021, când a marcat de 7 ori. S-a descurcat bine și în stagiunea 2021/2022, când a dat 6 goluri și 10 pase decisive, dar apoi a urmat prăbușirea din stagiunea 2022/2023, cu un singur gol marcat.

„Nu mă gândesc la transfer deocamdată, trebuie să îmi fac treaba aici, mă gândesc la campionat și după la transfer. Sper să facem cât mai mulți pași, dar trebuie să dovedim pe teren că merităm. Nu știu cine va urma, eu îmi doresc un transfer. Dar la sfârșitul campionatului, momentan sunt aici și trebuie să îndeplinesc obiectivul. Am patru ani aici și cred că e momentul pentru titlu. Toți ne dorim și e momentul să-l câștigăm”, a spus Olaru despre plecarea de la FCSB.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Sursa foto: canva.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?