Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Oameni de afaceri din Vrancea, la o întâlnire cu elevi de la Colegiul Economic

Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” din Focșani a organizat, la finele săptămânii, activitatea ,,Micii antreprenori față-n față cu antreprenorii de succes”, realizată în cadrul proiectului educativ „Elevul de azi, antreprenorul de mâine”. Proiectul, aflat la a XV-a ediție, are ca grup țintă firmele de exercițiu din școală, dar și din țară și urmăreşte pregătirea elevilor implicați în activitățile proiectului în vederea formării competenţelor antreprenoriale prin comutarea accentului de la cunoştinţele teoretice la cele practice.

Conform datelor transmise de coordonatorul de proiect, profesoara Sonica Dărmănescu, au participat din partea mediului de afaceri: Cristea Mirela – Resort Laguna, Răileanu Crina – Gelateria Cortina, Iacob Georgică, Ganea Manuela –CEPROINV Focșani, Roman Ion, Coman Cristina – Vrancea Tour, Vicol Andrei – Avicola Focșani și Ulmeteanu Marius – UMO SERV.

La activitate au fost prezente și trei cadre didactice de la Liceul de Turism și Alimentație „Dumitru Moțoc”, Galați: director Gavrilă Corina, profesori Ivaș Marilena și Andronic Mariana, parteneri în proiectul „Elevul de azi, antreprenorul de mâine”, dar și în alte proiecte educative. Activitatea s-a desfășurat în laboratorul firmelor de exercițiu, în prezența reprezentanților firmelor de exercițiu din școală și a profesorilor coordonatori. Conform organizatorilor, a fost o onoare pentru elevi și profesori de a se întâlni cu modele de succes din lumea afacerilor și un bun prilej pentru elevi de a înțelege mai bine conceptul de antreprenoriat, cultura antreprenorială și de a conștientiza oportunitățile de carieră ca antreprenor. Au fost prezentate elevilor poveștile de succes ale antreprenorilor invitați, li s-a vorbit despre drumul pe care l-au parcurs de la o simplă idee la performanță în afaceri, despre resursele necesare parcurgerii acestui drum, despre profilul întreprinzătorului de succes, despre avantajele şi dezavantajele acestui statut, principiile care trebuie să guverneze lumea businessului.

Invitații le-au oferit elevilor prezenți la activitate consiliere, orientare și motivare în ceea ce privește alegerea carierei, traseul profesional, continuarea studiilor, dezvoltarea aptitudinilor de muncă și a abilităților antreprenoriale prin instrumente inovative și moderne, dar și soluții pentru dezvoltarea firmelor de exercițiu. A urmat o sesiune de întrebări din partea elevilor, extrem de încântați și plăcut impresionați de ceea ce au auzit și au învățat. Au plecat de la activitate cu convingerea că trebuie să aprecieze corect ceea ce fac și să-și asume riscuri, să aibă încrederea și capacitatea de a se implica folosind toate resursele în proiectul vieții lor, să fie mai puternici, curajoși și responsabili, au mai transmis cadrele didactice.

          ,,Sunt recunoscătoare că am avut ocazia de a participa la această activitate și că am aflat atât de multe lucruri noi despre viața unui antreprenor. Este extrem de important pentru noi, elevii, să ascultăm poveștile de succes ale întreprinzătorilor locali și să ne alegem astfel un model demn de urmat. A fost o activitate încurajatoare, care mi-a oferit speranța și motivația de care aveam nevoie. Au  reușit să mă facă să găsesc înăuntrul meu curajul de a-mi urma visul. Am rămas profund impresionată și îmi doresc să iau parte la cât mai multe activități de acest gen în viitor!”, a spus Mălinoiu Diana, clasa a XI-a A.

          „Activitatea a fost extraordinară, chiar nu mă așteptam să mă regăsesc așa de mult în unele situații pe care antreprenorii le-au prezentat. M-au făcut să-mi dau seama de multe lucruri și să înțeleg mai bine că este important să știm ce vrem să  facem cu viața noastră, să ne urmăm visul, să ne pregătim continuu, să muncim din greu pentru ceea ce dorim să realizam. Vă  mulțumim pentru că faceți lucrurile acestea pentru noi!”, a spus Nicolae Iolanda, clasa a XI-a C.

          „A fost o activitate de la care am învățat multe lucruri legate de antreprenoriat, de dezvoltarea personală și nu numai. Faptul că au fost povești diferite de la oameni diferiți cred că a fost un plus pentru noi”, a spus Său Daniela, clasa a XI-a C.

          „Am apreciat eforturile depuse pentru organizarea acestei activități. Discuțiile purtate m-au ajutat să înțeleg importanța determinării și perseverenței în lumea afacerilor și nu numai.  Rezultatele excepționale au fost atinse datorită curajului, competenței, atitudinii corecte în relațiile de afaceri.  Am apreciat diversitatea formelor de prezentare,  care ne-au ținut implicați pe toată durata evenimentului. Acestea m-au inspirat să reflectez  asupra viitorului meu”, a spus Nistor Raluca, clasa a XII-a C.

          „Întâlnirea cu antreprenorii de succes din Vrancea în cadrul proiectului „Elevul de azi, antreprenorul de maine” a fost o experiență remarcabilă. Inspirată și informativă, discuțiile au evidențiat nu doar realizările lor notabile, ci și drumul semănat cu provocări și perseverență. Conform povestirilor lor, am înțeles că succesul vine dintr-o combinație unică de viziune clară, învățare constantă și adaptabilitate la schimbări. Această întâlnire a alimentat dorința mea de a explora și dezvolta potențialul personal, învățând că fiecare obstacol poate fi o treaptă spre succes”, a spus și Avram Laurentiu, clasa a XII-a A.

Profesoara Sonica Dărmănescu a precizat că: „S-a desprins concluzia că ,, nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă. Fiecare dintre noi are nevoie de spirit antreprenorial, iniţiativă şi angajament în ceea ce facem. Pentru a gândi antreprenorial, trebuie să avem deschiderea necesară către necunoscut, să investim în oameni, și să înțelegem că viitorul este, în cel mai bun caz, o ficțiune utilă. Mulțumim și pe această cale distinșilor reprezentanți ai mediului de afaceri care au dat curs invitației noastre!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?