Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO! Nicușor Halici: Asigurarea apei pentru irigații este una din prioritățile mele de prefect al județului Vrancea

Asigurarea apei pentru irigații este una dintre prioritățile mele de prefect al județului Vrancea și am solicitat conducerii reprezentate de directorul Nelu Nicușor Bucur să prezinte în cadrul Colegiului Prefectural convocat azi Planul pentru întreținerea și dezvoltarea amenajărilor de îmbunătățiri funciare aflate în administrarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (A.N.I.F.) Vrancea.
Din datele comunicate în cadrul acestei întâlniri, în urma investițiilor propuse a fi realizate de A.N.I.F. Vrancea în cursul acestui an, suprafața irigabilă în județul Vrancea va crește cu circa 3000 hectare, comparativ cu cele 4089 de hectare, cât reprezintă suprafața pregătită pentru irigat la începutul lui 2024.
“Alături de continuarea lucrărilor la canalul Siret – Bărăgan, cu fonduri din P.N.R.R., voi continua să sprijin prin toate eforturile și pârghiile instituționale pe care le am la dispoziție obținerea finanțărilor necesare reabilitării și modernizării amenajărilor de îmbunătățiri funciare din județ cât și continuarea lucrărilor deja propuse pentru ca tot mai mulți fermieri din Vrancea să poată să-și irige culturile.
Schimbările climatice și efectele lor sunt, după experiența ultimilor ani, nefaste pentru agricultura acestui județ iar noi avem obligația de a depune toate eforturile pentru a le combate și pentru a găsi soluții la timp!”, a susținut Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.

29.01.2024
Instituția Prefectului Județului Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?