Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cuplurile focșănene care aniversează „nunta de aur”, sărbătorite de Dragobete; liceenii, implicați în „Poștașul inimii”

Mai puțin de o lună ne mai desparte de Dragobete, sărbătoarea românească a iubirii, iar în municipiul reședință de județ se fac pregătiri. În acest sens, primarul Cristi Valentin Misăilă a inițiat două proiecte de hotărâre, care urmează a fi discutate în ședința Consiliului Local Focșani de miercuri: unul privind „aprobarea aniversării zilei de Dragobete, sărbătoare tradițională românească, în data de 24 februarie 2024”, iar cel de-al doilea pentru „aprobarea alocării sumei de 1,05 mii lei, din Bugetul Local al Municipiului Focşani pe anul 2024, pentru susținerea financiară a proiectului „Poștașul Inimii”, inițiat și organizat de Consiliul local al tinerilor din municipiul Focșani”.

Potrivit documentației, în primul proiect se propune alocarea unei sume din buget, bani care vor fi folosiți pentru închirierea unei cabine foto, achiziționarea unui tort festiv, artificii tip vulcan și mașină de fum, flori, o masă festivă cu șampanie sau vin spumant, dar și premii pentru „toate cuplurile focșănene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și au fost sau urmează a fi premiate de către Consiliul Local al Municipiului Focșani, în perioada ianuarie 2022 – februarie 2024”.

Așa cum s-a decis încă din 2009 în CL Focșani, cuplurile care aniversează „nunta de aur” primesc flori, o diplomă de felicitare și un premiu în valoare de 500 de lei, iar anul acesta, de Dragobete, ar putea chiar să aibă parte de o mică petrecere. Aceasta dacă proiectul mai sus amintit va trece de votul aleșilor locali focșăneni. „Având în vedere această frumoasă și unică aniversare, considerăm un gest firesc de a onora toate „familiile de aur”, premiate pentru fidelitate în anii 2022 și 2023, la care se adaugă alte cupluri care au depus cereri de la începutul acestui an, prin invitarea acestora la un restaurant din municipiu cu ocazia aniversării anuale a Dragobetelui”, se explică în documentație.

Spre exemplu, se propune oferirea unei mese festive în valoare de 120 lei/ persoană, dar și posibilitatea ca „familiile de aur” să își facă fotografii la minut într-o cabină foto închiriată pentru 6 mii de lei. Cum estimarea municipalității este că vor fi 267 de „familii de aur”, pentru toate cele necesare ar rezulta suma totală de 87 de mii de lei.

În ceea ce privește proiectul legat de „Poștașul inimii”, în documentație se precizează că micii consilieri locali au solicitat sprijin pentru ca, în perioada 5 – 14 februarie, să desfășoare o serie de activități.

Proiectul se va desfășura în cadrul colegiilor/ liceelor din municipiul Focșani și are ca obiect interacțiunea între tinerii din colegii/ licee diferite prin renumitele scrisori, dezvoltarea abilităților creative ale acestora, depășirea limitelor personale prin exprimarea sinceră a sentimentelor”, se detaliază în documentație. Iar suma solicitată de CLT Focșani acoperă cheltuielile cu materialele consumabile, adică afișele, cutiile de carton, plicurile cu sigla CLT și numele proiectului, precum și diplome pentru voluntari.

Iubirea fiind sentimentul cel mai răspândit și având la bază cele două sărbători care o celebrează, dorim să încurajăm tinerii din cele 12 licee să își exprime sentimentele prin intermediul unei abordări care contracarează frica de exprimare, tot mai răspândită în viața adolescenților. Activitatea are ca scop interacțiunea între elevi prin renumitele scrisori, depunând un efort prin confecționarea lor. Astfel, ei își pot exprima prin acest proiect sentimentele pentru persoane importante din viața lor”, explică organizatorii „Poștașului inimii”.

Și, conform planului CLT Focșani, începând cu 5 februarie, în fiecare liceu va fi amplasată la vedere o urnă, iar din data de 6 februarie și până pe 9, liceeni vor putea depune aici scrisorile, pe care trebuie să apară numele complet, colegiul/ liceul și clasa destinatarului. Ulterior, din 9 februarie, scrisorile vor fi preluate de CLT Focșani și de voluntarii implicați în proiect, până pe 11 februarie vor fi sortate, iar pe 13 și 14 februarie destinatarii își vor primi scrisorile.

În cadrul unui interviu acordat la #podcast de Vrancea, un proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea, Lavinia Alessandra Sima, primarul elevilor din Focșani, a vorbit, printre altele, și despre proiectul „Poștașul inimii”. Podcastul integral poate fi accesat AICI – https://www.youtube.com/watch?v=5zQyVUbcAvI&ab_channel=MonitorulDeVrancea

 

Foto: Arhivă 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?