Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Antrenorul Dochioiu: Artele marțiale salvează vieți! Apel pentru ajutorarea campionului Giorgio Ursu

Antrenorul de arte marțiale Adrian Dochioiu a postat pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Addras un mesaj prin care încearcă să le explice părinților cum îi ajută pe copii practicarea artelor marțiale. Postarea vine la câteva zile după ce unul dintre sportivii legitimați la Clubul Addras, campion național la kickboxing, a trecut printr-o experiență dramatică din cauza faptului că i-a luat foc casa.
Iată mesajul postat de Adrian Dochioiu: ,,Într-o zi, un părinte m-a întrebat retoric: 《La ce-i foloseşte copilului meu să practice arte marțiale? Să învețe să se bată? Nu va utiliza niciodată ceea ce învață aici, în clubul dumneavoastră! Mai bine îl duc să învețe altceva, nu bătaie》 M-a blocat, nu aveam niciun răspuns în minte atunci şi nici nu voiam să-i ofer o replică《clişe》, pe care o vezi în toate argumentele referitoare la educație prin sport. Răspunsul la întrebare a venit însă ceva mai târziu, din partea campionului nostru, Giorgio!
În noaptea de 22/23 ianuarie 2024, casa i-a fost mistuită de un incendiu puternic, iar în momentele acelea de maxim pericol a rămas blocat în camera lui de la etajul locuinței … pentru că dorea să-și 《salveze》 echipamentul de arte marțiale .
Nu a putut să deschidă ușă, singura soluție era să sară pe fereastră, camera situată la etajul locuinței fiind cuprinsă de flăcări… Neavând niciun corp contondent la îndemână, a spart geamul cu o lovitură de picior specifică artelor marțiale!
O bucată de geam i-a provocat o rană adâncă, însă acea tehnică pe care o stăpânea foarte bine, i-a salvat viața !


Aşadar, iată răspunsul nostru pentru părinții sceptici care nu găsesc utilitatea practicării unor astfel de sporturi! Artele marțiale pot face diferența chiar şi dintre viață şi moarte, în anumite situații. Fără a fi nevoie să rănim pe nimeni, sau 《să batem》 pe cineva”.
Sportivul despre care face referire antrenorul este Giorgio Ursu, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială Cârligele. Giorgio practică arte marțiale de 7 ani, este ,,un elev silitor și un sportiv dedicat”. Antrenorul lui a rămas impresionat de faptul că băiatul s-a întors în locuința mistuită de flăcări pentru a-și recupera medaliile. ,,Prima grijă a copilului a fost să meargă în cameră să-și salveze echipamentul de arte marțiale. Nu a reușit, a rămas blocat și s-a salvat sărind pe geam. S-a întors apoi și a reușit să-și recupereze medaliile”, spune Adrian Dochioiu.
Pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Addras a fost lansată și o campanie de strângere de fonduri pentru Giorgio Ursu: „Sportul înseamnă empatie, solidaritate și susținere! Campionul nostru, Giorgio Ursu, a rămas fără casă, urmare a unui teribil incendiu în noaptea de 22/23.01. S-a putut salva alături de părinți, doar cu hainele pe care le avea pe el, casa fiind distrusă în totalitate. Haideți să-i fim alături în aceste momente dificile! Donațiile pot fi depuse în contul RO24BTRLRONCRT0CJ0757801 deschis la Banca Transilvania, titular Ursu Tincuța. Rugăm distribuiți, în semn de solidaritate! Mulțumim!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?