Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

FOTO: Baschet – Selecție, la Focșani, pentru copii născuți în 2011 și 2012 din Sucursala Regională 8

  • Selecția a avut loc duminică în Sala Liceului cu Program Sportiv Focșani, unde este și sediul Sucursalei

  • A avut loc și Adunarea Generală a Sucursalei 8

Sucursala Regională 8 a Federației Române de Baschet a organizat ieri, 21 ianuarie, la Focșani, în Sala Liceului cu Program Sportiv, selecția pentru copiii năcuți în anii 2011 și 2012. Au participat jucători din județele Vrancea, Galați, Brăila și Buzău, care au venit la selecție însoțiți de profesorii antrenori de la cluburile la care sunt legitimați. A fost o primă acțiune dintr-un ciclu care cuprinde stagii de pregătire viitoare, pe regiuni, pentru loturi de 15 sportivi. Pentru băieții din Sucursala regională 8, al cărei director este profesorul Petruț Mihai, stagiile de pregătire vor fi la Focșani. ”Primul stagiu va fi pe durata a șase zile, în vacanța școlară din februarie. Sportivii și antrenorii lor se vor afla în regim de cantonament”, mi-a spus reprezentantul FR Baschet pentru Sucursala 8, Ion Constantin.

În aceeași zi au avut loc acțiuni de selecție pentru băieți și fete născuți în 2011și 2012 în aproape toate Sucursalele regionale al FR Baschet – ”Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Craiova, Timișoara, Târgoviște, Valea Călugărească, Focșani, Galați, Miercurea Ciuc, Tulcea, Cernavodă, Sighetu Marmației, Oradea, dar și Iasi (26-28.01.2024) și Bucuresti (TBA)”, așa cum relevă un comunicat al FR Baschet.

”Este un eveniment deosebit la nivel național și care la noi în Sucursala 8 a adus la selecție un număr impresionant de sportivi. Sunt copii care promit, mulți au și talie. Iar pregătirea lor ulterioară în stagii centralizate, ca și participarea la competițiile care le sunt destinate, vor aduce cu siguranță importante beneficii. Faptul că sunt văzuți și aduși la pregătire centralizată este extrem de bun pentru ceea ce ne dorim cu toții – creșterea unor jucători de calitate și dezvoltarea baschetului românesc”, mi-a spus directorul Susursalei 8, profesorul Petruț Mihai.

Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, a transmis un mesaj ”micilor baschetbaliști” și ”celor peste 100 de antrenori si specialiști care au alcătuit colectivele tehnice responsabile de evaluarea și îndrumarea sportivilor în fiecare dintre localitățile unde sucursalele regionale FRB au organizat acțiunile de selecție.

Tot ieri, a avut loc la Focșani adunarea generală a Sucursalei 8 prilej cu care a fost stabilite organigrama Sucursalei și Calendarul stagiilor de pregătire pentru copii selecționați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?