Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

Percheziții în Popești, după ce 3 bărbați au vrut să dea o spargere! O armă și două macete, găsite de polițiști

Comunicat de presă:

Ieri, 16 ianuarie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

În fapt, în dimineața zilei de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 03:40, un tânăr de 17 ani și doi bărbați, de 30, respectiv 33 de ani, toți din comuna Popești, ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei locuințe din comuna Popești, unde ulterior, ar fi scos din funcțiune sistemul de supraveghere video și ar fi încercat să pătrundă fără drept în locuință, cu intenția de a sustrage bunuri.

La data de 12 ianuarie, tânărul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Ulterior, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Ieri, 16 ianuarie, în urma celor 3 percheziții efectuate, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării documentării activității infracționale în cauză, o armă cu aer comprimat, două macete, un detector de metale, mai multe telefoane mobile, precum și alte obiecte ce fac obiectul cauzei.

În acest caz, polițiștii au extins cercetările în cadrul dosarului penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și au întocmit un nou dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii
infracțiunilor de furt de energie electrică, respectiv deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice.

Facem precizarea că, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?