Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Fitionești. Iluminatul public va fi modernizat

Primarul comunei Fitionești Iordache Cazacu a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de investiții „Creșterea eficienței energetice prin modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Fitionești“. Proiectul are o valoare de 590 de mii de lei, iar finanțarea este asigurată de Administrația Fondului de Mediu și este sută la sută nerambursabilă. „Este vorba de un proiect ce vizează modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public. Va fi un sistem de iluminat modern și eficient, cu comandă inteligentă în ceea ce privește timpii de funcțiionare și intensitatea luminoasă. Finanțarea este în întregime din fonduri nerambursabile! Așa cum am afirmat mereu, voi fi în slujba dumneavoastră atât timp cât bunul Dumnezeu îmi dă sănătate și putere de muncă, iar dumneavoastră încredere“, a afirmat primarul Iordache Cazacu.

Acesta a reamintit că a depus spre finanțare prin Programul Naționmal de Redresare și Reziliență (PNRR) alte două proiecte de investiții. Este vorba de un proiect ce vizează construirea unui parc fotovoltaic în comuna Fitionești, care va avea o putere instalată de 0,2 megawați, prin intermediul căruia se va asigura curentul electric necesar pentru funcționarea iluminatului public, a pompelor de la sistemul de alimentare cu apă, dar și la sediul primăriei și la căminul de bătrâni. „Am depus acest proiect a Ministerul Mediului, iar puterea instalată va fi de 0,2 megawați. Prin intermediul acestui proiect Primăria Fitionești va face o economie de aproximativ 400 de mii de lei anual“, a declarat primarul Iordache Cazacu. Valoarea acestei investiții este estimată la 2 milioane de lei.

Cel de-al doilea proiect vizează dotarea școlilor din localitate cu mobilier, calculatoare, laptop-uri, table inteligente. Valoarea proiectului este de un milion de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?