Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Excepţii de la obligativitatea utilizării sistemului naţional Ro-e-factura

Comunicat de presă:

          Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor excepţiile de la obligativitatea utilizării sistemului naţional RO e-factura :

  • În relaţia B2B:

– livrările de bunuri prevăzute la art. 294 alin. (1) lit. a) şi b) şi alin. (2) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare:

– livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate către persoane impozabile care nu sunt stabilite şi nici înregistrate în scopuri de TVA în România, conform art. 266 alin. (2) şi, respectiv, art. 316 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

– livrările de bunuri/prestările de servicii pentru care se emit facturi simplificate conform prevederilor art. 319 alin. (12) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

– prestările de servicii pentru care emiterea facturii nu face obiectul normelor de facturare aplicabile în România conform art. 319 alin. (5) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

               În relaţia B2G:

Raportarea nu se aplică facturilor electronice emise ca urmare a executării contractelor clasificate potrivit legii sau în cazul în care atribuirea şi executarea contractului de achiziţie publică au necesitat impunerea, potrivit dispoziţiilor legale, a unor măsuri speciale de securitate pentru protejarea unor interese esenţiale de securitate ale statului.

 

Compartiment de comunicare

 

Sursa foto: Facebook/Agenția Națională de Administrare Fiscală

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?