Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

A violat un vrâncean cu probleme psihice și l-a amenințat că-l va omorî și că-i va viola sora dacă va spune cuiva

5 ani și 4 luni închisoare cu executare. Aceasta este pedeapsa definitivă a unui vrâncean care a abuzat sexual un bărbat cu probleme psihice, după care, pentru a ține secret ceea ce se întâmplase, l-a amenințat că-l va omorî și că-i va viola sora cea mică dacă va spune cuiva. Numai că partea vătămată, care la data faptei avea 25 de ani, și-a făcut curaj și a povestit totul familiei, la distanță de câteva zile. Ulterior, inculpatul a fost arestat preventiv și trimis în judecată, iar prin sentința de fond a fost condamnat la 3 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare pentru viol și influențarea declarațiilor. După această primă sentință, atât inculpatul cât și procurorii au făcut apel.

Iar Curtea de Apel Galați a decis că inculpatul merită o pedeapsă mai mare: „(…) admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani. Desfiinţează în parte sentinţa penală (…) şi în rejudecare. Majorează de la 3 ani şi 4 luni închisoare la 5 ani închisoare pedeapsa aplicată inculpatului (…), pentru săvârşirea infracţiunii de viol, (…) de la 8 luni închisoare la 1 an închisoare pedeapsa aplicată inculpatului (…) pentru săvârşirea infracţiunii de influenţare a declaraţiilor (…) contopeşte pedepsele astfel majorate aplicate inculpatului, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă (4 luni), în total 5 ani şi 4 luni închisoare. Menţine celelalte dispoziţiile ale sentinţei penale apelate”.

Originar dintr-o comună din Vrancea, inculpatul a recunoscut atunci când i s-au adus la cunoștință acuzațiile, povestind că a fost coleg de școală cu victima și, în ultimul timp, se tot gândea că ar putea întreține relații sexuale cu acesta. Ideea și-a pus-o în aplicare în primăvara anului trecut, când s-a întâlnit cu fostul său coleg de clasă la un magazin, l-a urmărit, iar pe drum i-a propus să meargă la domiciliul lui pentru a întreţine relaţii sexuale. Victima nu a fost de acord, așa că a scos un cuţit şi a început să ameninţe, astfel că partea vătămată, de frică, a mers la domiciliul inculpatului.

Chiar dacă victima a încercat să fugă, nu a reușit, iar după ce s-a consumat actul, inculpatul l-a ameninţat cu faptul că-l va omorî şi îi va viola sora cea mică dacă va spune cuiva. Cu toate acestea, după câteva zile, partea vătămată i-a povestit totul mamei sale.

 

Sursa foto: https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?