Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Spitalul Județean Focșani, dotat cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani investește în echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale (infecții luate din spital – n.r.), în acest sens fiind încredințat un contract pe SEAP în valoare de 6.978.970 lei. Banii au fost obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, iar prin contract au fost achiziționate echipamente pentru spălare/ decontaminare/ sterilizare aer și suprafețe, echipamente pentru managementul pacientului izolat și echipamente pentru management/ control/ trasabilitate al igienei.

Pe lângă acestea, Spitalul Județean căuta și echipamente pentru spălare/ sterilizare/ stocare, însă lotul a fost anulat, deoarece „nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care, deși pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/ sau financiare”. Lotul cuprindea un sistem modular flexibil pentru stocare/ organizare materiale sanitare și truse instrumentar cu blat de lucru, mașină de spălat automată cu ultrasunete pentru instrumentar, sisteme integrate de mărunțire preliminară și sterilizare cu aburi a deșeurilor biologice periculoase, mașină de spălat mopuri și lavete, incubatoare cu citire rapidă.

În ceea ce privește echipamentele pentru management/ control/ trasabilitate al igienei, este vorba despre sisteme/echipamente de control al igienei mâinilor prin programe digitale de monitorizare a complianței personalului la igiena mâinilor, echipamente digitale pentru instruirea personalului medico-sanitar folosind principiul de învățare „learning by doing”, sistem de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer și pe suprafețe pe bază de geluri fluorescente, platformă digitalizată de monitorizare a trasabilității instrumentarului de la procesarea automată (spălare și termodezinfecție) până la sterilizare (inclusiv).

Echipamentele pentru managementul pacientului izolat constau într-un sistem de încălzire al lichidului de lavaj folosit intraoperator, sistem de management țintit al temperaturii pacientului intraoperator și cameră mobilă de izolare, cu izolare rapidă, în timp ce echipamentele pentru spălare/ decontaminare/ sterilizare aer și suprafete înseamnă sisteme de decontaminare a aerului din încăperi cu ultraviolete, cărucioare profesionale de curățenie și dezinfecție dotate cu mopuri plate din microfibră și lavete pentru suprafețe mici, dar și sisteme de decontaminare chimică a suprafețelor pe cale aeriană cu ceață uscată.

Totodată, în acest lot sunt incluse și un sistem cu abur și dezinfectant pentru curățarea și dezinfecția înaltă a suprafețelor, sistem de curățare și dezinfecție prin abur miniaturizat din oțel inoxidabil, sistem de curățare și dezinfecție prin abur miniaturizat cu funcție de aspirare, robot autonom pentru dezinfecție a suprafețelor cu UV-C, care provoacă daune fotochimice AND-ului și ARN-ului virusurilor și bacteriilor, dozator automat pentru dezinfectant concentrat solid și lichid și dozator automat pentru dezinfectant concentrat lichid.

Contractul este unul cadru, adică echipamentele vor fi furnizate în funcție de necesități. De altfel, aceasta se și specifică în documentație: „Contractele subsecvente vor fi încheiate anual, sau ori de câte ori apare o necesitate nouă, cuantumurile valorice a fiecărui contract subsecvent vor fi stabilite în raport cu necesitățile ce fac obiectul contractului și a resurselor financiare pe care autoritatea contractantă le are la dispoziție”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?