Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Scrisoare deschisă de susţinere a protestului fermierilor din partea Asociației cultivatorilor de cereale și plante tehnice Vrancea

 

Comunicat de presă, 15.01.2023:

Asociaţia Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Vrancea (ACCPT VRANCEA) este o asociaţie profesională, afiliată Forumului Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FORUMUL APPR), din februarie 2022. Asociația reunește producători agricoli care însumează peste 30 000 ha și care acționează din 2001 în scopul reprezentării şi protejării intereselor acestora.

Noi, Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Vrancea (ACCPT VRANCEA) ne exprimăm susţinerea şi solidaritatea pentru fermierii care protestează şi care îşi exercită democratic dreptul de a trage un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă, de a-şi expune fundamentat solicitările şi soluţiile cu privire la acestea şi de a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la situaţia grava în care se află multe exploataţii agricole.

Fermieri, membri ACCPT VRANCEA, au participat la manifestările spontane declanşate miercuri şi ne-au comunicat că vor lua parte în continuare la aceste proteste dacă autorităţile nu vor înţelege dificultaţile cu care producătorii agricoli se confruntă şi nu vor lua măsuri concrete care să vină în sprijinul sectorului agricol aflat în criză.

Ştim foarte bine care sunt motivele care au determinat ieşirea în stradă a acestor fermieri întrucât le-am expus în numeroasele adrese înaintate şi întâlniri avute cu autorităţile, unele dintre ele au reprezentat puncte de revendicare esenţiale ale Protestului Naţional al Fermierilor din data de 7 aprilie 2023, organizat şi în Vrancea sau au făcut parte din subiectele expuse în cadrul Conferinței de presă organizate de ACCPT Vrancea în 14 iunie 2023.

La toate aceste acţiuni am tras un semnal de alarmă asupra faptului că, începând din 2022 şi până în prezent, cel puţin în sectorul agricol din Vrancea, sunt ferme agricole aflate în imposibilitatea de a-şi continua activitatea, firme care activează în acest domeniu care intră în insolvenţă sau în faliment deoarece nu-şi mai pot achita datoriile. Lăsând la o parte orice punct de revendicare ar fi înaintat către autorităţi, motivaţia cea mai importantă a fermierilor care ies să protesteze, aşa cum ei înșişi subliniază, o reprezintă teama determinată de ,,falimentul care este la poarta fermelor şi a firmelor din agricultură ”.

Cu stimă,

CONSILIUL DIRECTOR al ACCPT VRANCEA.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?