Invitație la Conferința „Din Focșani în Europa. Diplomați români în serviciul extern al României”

0
169

Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Istorie, vă invită la Conferința „Din Focșani în Europa. Diplomați români în serviciul extern al României”, care se va desfășura sâmbătă, 9 decembrie 2023, la sediul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din str. Mihail Kogălniceanu, nr.13, începând cu ora 15.30.

Vor susține comunicări la temă reprezentanți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Istorie, și anume: conf. univ. dr. Adrian-Bogdan Ceobanu – „Dumitru C. Ollănescu: cariera unui diplomat român și profilul intelectual”; conf. univ. dr. Adrian Vițalaru – „Diplomat din tată în fiu”. Alexandru Duiliu Zamfirescu în serviciul diplomatic al României” și conf. univ. dr. Ionuț Nistor – „Dumitru Buzdugan – ministru al României la Zagreb”.

Evenimentul va debuta cu „Ateliere de istorie” susținute de reprezentanți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, studenți și elevi, începând cu ora 10.30. Cu acest prilej, continuăm seria evenimentelor cuprinse în parteneriatul pe care îl avem cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, încă de la înființarea Filialei din Focșani. Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături la acest eveniment!

Manager, Oana-Raluca Boian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here