Fotbal: Baza de pregătire a naţionalei României la EURO 2024 va fi la Wurzburg

0
151

Lotul echipei naţionale de fotbal a României va fi cazat pe perioada EURO 2024 în Bavaria, la Wurzburg, un oraş de aproximativ 130.000 de locuitori, la hotel Melchior Park, a anunţat, miercuri, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul oficial. „A doua zi după tragerea la sorţi, selecţionerul Edward Iordănescu şi asistentul său Ionel Gane, alături de team managerul Cătălin Gheorghiu şi ofiţerul de presă Cătălin Popescu, au mers să vadă variantele pentru baza de pregătire pe perioada turneului final. Având în vedere că tricolorii vor disputa o partidă la Frankfurt şi una la Munchen, România a fost alocată regiunii Centru-Sud. Pentru a alege cele 12 opţiuni furnizate UEFA, au fost vizionate de oamenii din stafful selecţionerului 15 baze de pregătire, hoteluri şi terenuri de antrenament. După tragerea la sorţi şi alocarea pe regiuni, selecţionerul a vizitat trei din cele patru baze alese pentru zona Centru-Sud, în funcţie de prioritatea stabilită anterior. Plecarea de la Hamburg, locul tragerii la sorţi, a fost pe 3 decembrie dimineaţă. Astfel, una dintre ele a fost văzută în ziua respectivă, iar celelalte două luni, pe 4 decembrie”, precizează reprezentanţii FRF.

Conform procedurii UEFA, fiecare echipă naţională a trebuit să furnizeze până pe 30 noiembrie o listă cu 12 opţiuni, câte 4 pentru fiecare regiune. Selecţionerul a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa naţională a României este baza de pregătire de la Wurzburg, un oraş aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munchen şi 300 de kilometri de Koln. Pe lângă condiţiile oferite de hotel şi stadionul de antrenament, precum şi faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniştită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în oraşele unde se vor juca partidele. Gara din Wurzburg are linie de tren rapid directă către toate cele trei oraşe unde tricolorii vor evolua şi se află la 4 kilometri de hotel. În Wurzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenţi.

Echipa naţională a României va fi cazată pe perioada şederii în Germania la Hotel Melchior Park, un hotel de 4 stele ce va fi folosit în exclusivitate de delegaţia României: jucători, staff tehnic, staff medical, staff adiţional, staff suport şi managementul FRF. Toate persoanele vor fi cazate în camere single. Hotelul are trei etaje, dispune de un centru spa, piscină caldă, saună, bazin rece, sală de fitness, şi a fost deschis în 2017.

Tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotel. Acesta aparţine formaţiei Wurzburger Kickers, liderul ligii regionale Bavaria în acest moment. Echipa deţine şi recordul de promovare în 2.Bundesliga. Între 2011 şi 2016 a reuşit să ajungă din Liga a 6-a până în al doilea eşalon fotbalistic, bifând patru promovări în cinci ani. La finalul sezonului 2016-2017 a retrogradat însă în Liga 3. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 şi are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaune, într-o tribună acoperită. Are nocturnă şi instalaţie automatizată de irigare. În 2006, la Cupa Mondială din Germania, a fost gazdă pentru echipa naţională a Ghanei.

România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal – EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, potrivit tragerii la sorţi efectuate sâmbătă la Elbphilharmonie din Hamburg. Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda. România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală). Tricolorii au câştigat Grupa I a preliminariilor, fără înfrângere.

Sursa foto: https://www.frf.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here