Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Focșani. Asociația „Prietenii animalelor” caută un teren pentru a muta adăpostul de câini

Asociația „Prietenii animalelor” din Focșani caută un teren pentru a amenaja un nou adăpost unde să fie mutați câinii fără stăpân. Președintele Asociației, Valeria Lungu, a făcut un apel către iubitorii de animale din județ să vină în sprijinul asociației pentru a identifica un nou teren pentru adăpost. Într-o scrisoare deschisă trimisă redacției noastre, alături de o fotografie, Valeria Lungu a arătat că doar cu sprijinul iubitorilor de animale pot fi salvați câinii fără stăpân din Focșani și din localitățile limitrofe. Ea arată că s-a ajuns în această situație deoarece ar urma să fie evacuați din adăpostul pentru câini de la Golești unde au funcționat 22 de ani și nu există posibilitatea relocării pe un alt teren al Primăriei.

„Asociația noastră este sprijinită numai pe bază de voluntariat și nu are un buget necesar achiziționării unui teren corespunzător pentru amenajarea unui nou adăpost. Sumele colectate din donații abia asigură hrana uscată zilnică pentru cei 120 de câini aflați astăzi în inventarul asociației. Încetarea activității asociației va conduce inevitabil la moartea cățeilor care nu vor fi adoptați într-o perioadă de 14 zile. Supraviețuirea animalelor este garantată numai de identificarea unui teren, relocarea adăpostului și continuarea funcționării acestuia. Pentru aceasta avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Rog persoanele care pot pune la dispoziția asociației un teren extravilan cu o suprafață de 1500/2000 mp, cu o deschidere de minim 15 m, aflat lângă un drum de acces asfaltat sau pietruit, din apropierea municipiului Focșani sau la o distanță de 15/20 km de acesta să contacteze președintele Asociației Prietenii animalelor Focșani la numărul de telefon 0740155135”, se arată în scrisoarea transmisă de președintele Asociației Prietenii animalelor din Focșani, Valeria Lungu.

Reprezentanții Primăriei Focșani spun că la acest moment există un proces pe rolul instanțelor de judecată iar municipalitatea nu a dispus evacuarea Asociației Prietenii Animalelor de pe terenul situat în zona Cimitirului Sudic. „Referitor la aspectele semnalate menționăm că, la această dată, există un dosar pe rolul instanțelor de judecată iar magistrații vor emite o decizie referitoare la terenul ocupat de adăpostul pentru câini al Asociației. Procesul a fost demarat în 2019 și, în prima instanță, la Judecătoria Focșani, magistrații au dispus Asociației să desființeze construcțiile provizorii edificate pe terenul respectiv precum și să îl elibereze şi să îl aducă la forma iniţială, respectiv anterior emiterii HCL Focşani 190/2014 prin care terenul care aparține domeniului privat al Municipiului Focșani le-a fost acordat pentru o perioadă de 5 ani”, au transmis reprezentanții Primăriei Focșani, care au precizat că, după 2019, potrivit Codului Administrativ, bunurile aflate în proprietate publică pot fi date în folosinţă gratuită doar instituţiilor de utilitate publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?