Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

A furat bani dintr-o mașină, pe care a și condus-o, fără a avea permis; cu numai o lună înainte, a dat spargere la un magazin

Un vrâncean din Tătăranu a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru două furturi comise la începutul acestui an, iar ca „penitență” trebuie să execute și muncă în folosul comunității. Aceasta în condițiile în care bărbatul era acuzat de două fapte de furt, una din februarie, când furase bani dintr-un magazin, iar alta din martie, când furase o mașină, o condusese fără a avea permis, iar mai apoi luase și o sumă considerabilă de bani pe care o găsise în torpedou. La prima faptă, din februarie anul acesta bărbatul chiar își luase măsuri de prevedere, însă tot a fost descoperit.

Astfel, pe timp de noapte, bărbatul își acoperise fața cu material textil de culoare neagră, a sărit gardul care împrejmuia un magazin, a acoperit camera de supraveghere video cu un sac menajer, iar ulterior prin spargerea geamului ușii de acces a pătruns în interior, de unde a sustras suma de 970 lei. La câteva zile, în martie, în plină zi, vrânceanul a găsit o mașină parcată pe strada Brăilei din Focșani, care avea cheile în contact, așa că a condus-o pe câteva străzi fără a deține permis de conducere, după care a sustras din torpedou 100 euro şi suma de 1.100 lei.

La o zi distanță, inculpatul era prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, însă în schimb a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, fiindu-i interzis să părăsească judeţul Vrancea, măsură menținută și în prezent. După ce a fost trimis în judecată, instanța l-a găsit vinovat, condamnându-l la un total de 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare. „(…) dispune încetarea procesului penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosință și furt, de către inculpatul (…), ca urmare a împăcării cu persoana vătămată (…). (…) constată stinsă acţiunea civilă exercitată de partea civilă (…).

(…) pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul (…) va urma un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională. (…) pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul (…) va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate, respectiv Primăria comunei Tătăranu sau Şcoala Generală cu clasele I-VIII Tătăranu, județul Vrancea. (…) constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul (…) şi menţine măsura preventivă a controlului judiciar până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri ori până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile.

(…) hotărârea pronunţată cu privire la măsurile preventive este executorie. Constată că prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 09.03.2022 s-a dispus luarea măsurii reținerii față de (…) pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 09.03.2023, ora 21.00 și până la data de 10.03.2023, ora 21.00. (…) respinge, ca neîntemeiată, acţiunea civilă intentată de partea civilă (…), în urma constatării achitării prejudiciului de către inculpat. (…) obligă inculpatul (…) la plata sumei de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 250 de lei reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale și 150 lei reprezintă cheltuieli judiciare în cursul judecății) şi persoana vătămată (…) la plata sumei de 100 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 50 de lei reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale și 50 lei reprezintă cheltuieli judiciare în cursul judecății). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se detalia în minuta instanței.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: JESHOOTS.com: https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?