Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Salariații DSP Vrancea nu au renunțat nici astăzi la protest, în cea de a 13-a zi

Sunt 13 zile de când angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea protestează pentru salarii decente, întrucât nivelul actual se situează la valorile anului 2018. Protestul salariaţilor din Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, împreună cu cei ai DSP-urilor din toată ţara, au pornit la 15 noiembrie, având ca principală nemulțumire tratamentul salarial discriminatoriu faţă de alte instituţii, cum ar fi Casele de Asigurări de Sănătate.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a  afirmat că se lucrează la un calendar pentru soluţionarea revendicărilor salariale ale angajaţilor de la Direcţiile de sănătate publică şi ale angajaţilor TESA din spitale. Ministrul a precizat, însă, că acesta ar putea fi implementat doar de anul viitor, având în vedere constrângerile bugetare existente la momentul actual. „Lucrăm la două documente consolidate şi, ceea ce este cel mai important, lucrăm la un calendar. (…) Trebuie găsită o soluţie. Există o opinie favorabilă pentru găsirea unei soluţii, dar pe baza unui calendar implementabil, din punctul meu de vedere, de la începutul anului viitor”, a declarat Rafila.

Săptămâna trecută, Alexandru Rafila s-a adresat angajaţilor din DSP-uri care protestează, cu rugămintea de a înceta protestele și a-și desfăşura în mod normal activitatea, mai ales în această perioadă de sfârşit de an: Îi încredinţez ca tot ce îmi stă în putinţă în calitate de ministru al sănătăţii, voi face”, a spus Alexandru Rafila, însă afirmațiile ministrului nu au reușit să ducă la încetarea protestelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?