Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Recital de muzică, pe 20 decembrie: „În toi de sărbători revenim de Crăciun acasă, la Adjud!”

Primăria Municipiului Adjud, Consiliul Local Adjud, împreună cu Casa de Cultură „Tudor Vornicu” organizează în data de 20 decembrie un recital de muzică clasică susținut de soprana Diana Alexe, acompaniată de pianista Raluca Ouatu. Recitalul va avea loc în cadrul evenimentului „În toi de sărbători revenim de Crăciun acasă, la Adjud!”. Diana Alexe este o soprană talentată originară din Adjud, județul Vrancea, România, care a fost onorată cu distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Adjud în 2022. Drumul ei în muzică a început la Școala Generală „Angela Gheorghiu” din Adjud, sub îndrumarea dedicată a prof. Ionela Chiriac.

A continuat să-și dezvolte talentele muzicale la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din București, specializându-se în canto clasic, sub îndrumarea prof. Mihaela Andrei. Diana a demonstrat un talent excepțional încă de la începutul carierei sale. A fost prima admisă la prestigioasa Universitate de Muzică din București, unde a studiat cu sopranele Eleonora Enăchescu și Iulia Isaev. Cunoscută pentru vocea sa clară, căldura și expresivitatea cu care interpretează muzica și textul literar, Diana Alexe a strălucit pe scenele muzicale din România și din străinătate.

Criticul muzical Anca Florea a lăudat-o pentru „abilitatea sa de a interpreta cu eleganță și suplețe, evidențiind timbrul său deosebit, egalitatea registrelor și siguranța notelor înalte. Cu adevărat pasionată de muzică, Diana a reușit să transmită o gamă variată de stări în partituri diverse ca factură și stil”. Începând cu 2018, când s-a stabilit la Viena, Diana a continuat să-și dezvolte cariera muzicală, devenind membră a Chorakademie Wiener Staatsoper și studentă la Musik und Kunst Privatuniversität din Viena. De-a lungul timpului, Diana a interpretat roluri deosebite pe scene din România și Germania, inclusiv în rolul Gildei din opera „Rigoletto” de G. Verdi, pe scenele Operei Române din Timișoara, Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și pe scena Operei din Dessau, Germania.

A jucat rolul Zerlinei din opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart, în colaborare cu Angelika-Prokopp Sommerakademie, proiect ce s-a finalizat cu lansarea unui CD și difuzarea televizată a filmului „Don Giovanni” pe ORF III Austria. În vara anului 2022, a avut onoarea de a debuta în rolul Violettei Valery în opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi pe scena Festivalului Immling din Germania.

Cu un palmares impresionant, Diana Alexe a cântat în România, Austria, Germania, Slovacia, Cehia și Polonia, colaborând cu diverse orchestre, ca Vogtland Phillarmonic Orchestra in Plauen, Germania, Kammeroper Varșovia, Polonia, Orchestra Con Fuoco Graz, Mödlinger Symphonischen Orchester, Kaiser Orchestra Wien, Vienna Mozart Orchestra in Musikverein Vienna, obținând recunoaștere internațională în lumea muzicală. În vara anului 2024 soprana Diana Alexe va debuta în rolul Julietei din „Romeo și Julieta” de Ch. Gounod, pe scena Festivalului Internațional Immling, Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?