Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Bărbat cu paralizie, condamnat la închisoare cu executare după ce a condus fără permis

Un bărbat de 38 de ani, din județul Bacău, a fost condamnat în Vrancea la închisoare cu executare, pentru o infracțiune la regimul rutier comisă în primăvara anului trecut. Bărbatul suferă de paraplegie și, chiar dacă nu a avut vreodată permis de conducere, a fost prins la volanul unui BMW pe drumurile din județul nostru. Din punct de vedere medical, paraplegia se referă la paralizia care apare în jumătatea inferioară a corpului, persoanele afectate neputându-și mișca voluntar picioarele și, uneori, abdomenul.

Iar inculpatul a depus la dosar acte conform cărora este încadrat în grad de handicap grav permanent cu asistent personal, atestând cu documente și că autoturismul pe care îl conducea era adaptat pentru a fi condus de persoane cu handicap, respectiv exclusiv cu mâinile, însă toate acestea nu au suplinit lipsa permisului. Sincer, inculpatul a recunoscut că în aprilie 2022 a șofat pe drumurile publice, deoarece trebuia să ajungă la un control medical. Și, potrivit declarațiilor fostei sale iubite, care se afla la acel moment în mașină, bărbatul fusese depistat în acea zi în trafic de către organele de poliţie pe raza localităţilor Tişiţa, Călimăneşti, dar și în Adjud.

Mai mult decât atât, în timpul anchetei s-a descoperit că bărbatul avea chiar o condamnare recentă, tot pentru infracțiuni la regimul rutier. „Se remarcă astfel persistența infracțională a inculpatului, care a săvârşit din nou (…) o infracţiune identică cu cea pentru care fusese condamnat prin sentința penală (…) (conducerea unui vehicul fără permis de conducere), pe parcursul termenului de supraveghere de 2 ani stabilit de instanţă. Se are în vedere şi faptul că instanţa nu poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…).

Inculpatul figurează şi cu diverse condamnări în străinătate conform cazierului judiciar de la dosar. Pentru aceste motive, instanţa va condamna inculpatul la o pedeapsă cu închisoarea orientată spre minimul special prevăzut de lege, în cuantum suficient în opinia instanţei pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei”, se reținea în motivare, conform rejust.ro. Iar soluția a fost de condamnare a bărbatului:

(…) dispune revocarea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an și 4 luni închisoare aplicată inculpatului (…) prin sentința penală (…), rămasă definitivă la data de 01.04.2021 prin decizia penală (…). (…) adaugă pedeapsa de 1 an închisoare la pedeapsa de 1 an și 4 luni (…), iar inculpatul (…) execută astfel pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?