ANM: Regim termic cu alternanţe de temperatură de la o zi la alta, în perioada 4-17 decembrie

0
107

Regimul termic va alterna în decursul următoarelor două săptămâni (4 – 17 decembrie), la început cu temperaturi apropiate de cele normale pentru perioada din calendar, după care mai scăzute, timp în care probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată în majoritatea regiunilor, pe aproape întreg intervalul de prognoză, arată datele publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). (…) În Moldova, intervalul va debuta cu valori termice apropiate de normele specifice perioadei, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de până la 3 grade, iar minimele vor oscila între -5 şi -2 grade.

În a doua săptămână din interval, 11 – 17 decembrie, valorile termice se vor situa uşor sub cele climatologic specifice perioadei, astfel încât vor fi, în medie, maxime în jurul a 1 grad, ziua, şi între -5 şi -4 grade, noaptea. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine crescută până la finalul intervalului, începând cu data de 7 decembrie. (…) În Muntenia, regimul termic va fi apropiat de normal în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 7 grade, dar şi minime ce se vor încadra între -5 şi 3 grade. Temperatura aerului va marca o uşoară creştere în a doua săptămână, cu maxime cuprinse între 3 şi 9 grade şi minime de la -2 la 4 grade.

Precipitaţiile vor fi deficitare, cu excepţia intervalului 7 – 11 decembrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă. (…) La munte, vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. În acest sens, vor fi maxime cuprinse între -7 şi 4 grade şi minime ce se vor încadra între -14 şi 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1.500 de metri. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 7 – 11 decembrie, când acestea, predominant sub formă de ninsoare, vor fi moderate cantitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here