Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Un șofer cu alcoolemie 1,02 mg/l a ajuns cu mașina în vie de pe DN2 E85

La data de 27 noiembrie 2023, în jurul orei 19.25, cu ocazia activităților specifice desfășurate, polițiștii Secției de Poliție Rurală Cotești, au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 27 noiembrie 2023, în jurul orei 23.30, un bărbat, de 29 de ani, din județul Iași, a condus un autoturism pe DN2 E85, din direcția Buzău – Focșani, iar în afara localității Slobozia Bradului, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă prin dreapta sensului său de mers și intrând în cultura viticolă ce mărginește partea carosabilă. În urma incidentului, au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

STIMAȚI CONDUCATORI AUTO – ALCOOLUL ȘI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!
• De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
• Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
• Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Comunicat de presă IPJ Vrancea, 28 noiembrie 2023

Foto cu rol ilustrativ, sursa: pexels – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?