Giurgiu: Circulaţia pe Podul Prieteniei se desfăşoară pe o singură bandă, până la data de 22 decembrie

0
62

Circulaţia pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, Bulgaria, se va desfăşura pe o singură bandă până la data de 22 decembrie, ca urmare a efectuării unor lucrări de reparaţii la rosturile de dilatare, pe partea bulgară a podului. În prezent, camioanele aşteaptă timp de şase ore la controlul de frontieră pentru a trece în Republica Bulgaria.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat de către Centrul Comun de Contact Giurgiu cu privire la faptul că lucrările de reparaţie la rosturile de dilatare la Podul dintre Ruse şi Giurgiu începute la data de 20 noiembrie 2023, vor continua şi în perioada următoare urmând a fi finalizate la data de 22 decembrie 2023. Până atunci, circulaţia pe pod va fi reorganizată temporar, lucrările de reparaţie urmând a se desfăşura pe timpul zilei, iar traficul în zonă se va efectua pe o singură bandă fiind semnalizat cu indicatoare rutiere‟, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

Având în vedere că traficul prin PTF Giurgiu se va desfăşura cu dificultate, ITPF Giurgiu a luat toate măsurile astfel încât să asigure un trafic fluent prin punctul de trecere, dar recomandă şoferilor mijloacelor de transport să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria. În prezent, timpul de aşteptare la controlul de frontieră prin PTF Giurgiu pentru autoturisme este de 20 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România, iar pentru camioane, timpul de aşteptare este de 360 de minute, pe sensul de ieşire din România şi de 40 de minute pe cel de intrare în ţară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here